Sony telefonlar satışların satışları hiç iyi değil

Share

Akıllı telefon pazarında rakiplerinin bir hayli gölgesi ardında kalan Sony her geçen erimeye devam ediyor. Geçtiğimiz saatlerde yayınlan veriler ile birlikte Sony telefonlar satışlarda tabiri caizse kan ağlıyor.

Sony telefonlar satışlarda kan ağlıyor

Üçüncü çeyrek raporlarının paylaşıldığı şu günlerde kimi firmanın yükselişe geçtiğini kimi firmanın ise düşüne şahit oluyoruz. Bugün Sony için yayınlanan son üç aylık satış raporuna bakacak olursak, satışlardaki ciddi düşüş oldukça dikkat çekiyor.

Sony 2018’in üçüncü çeyreğinde toplamda 2 milyon cihaz satmayı başardı. Geçen yıl aynı ise çeyrekte teknoloji devi, 3.4 milyon akıllı telefon sattığını da ayrıca belirtelim. Son yayınlanan raporda ise 1.6 milyon adet düşüş yaşayan Sony, ciddi anlamda kan kaybediyor.

Sony telefonlar

Hatırlayacağınız üzere daha önce Sony Mobile, düşüş satış rakamlarından dolayı Afrika ve Orta Doğu‘daki faaliyetlerini durdurduğu açıklamıştı. Sony telefonlar için açıklanan satış rakamları o kadar kötüydü ki, yıl içerisinde yapılan 9 milyon adet telefon satış tahminin bile altında kalmıştı.

Fakat Sony telefonlar başarısız gidişatından dolayı teknoloji devini üzmüş olsa da, şirketin yarı iletkenler ve Playstation bölümlerinden elde ettiği gelirlerde oldukça büyük bir artışın olduğu da paylaşılan raporda özellikle vurgulanıyor. Şirketin bu yıl içerisinde yarı iletkenler ve Playstation satışlarından elde edeceği kar ise 7.76 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...