Apple’ın ilk 5G destekli iPhone’u 2020 yılında çıkabilir

Share

Sızıntılar gösteriyor ki Apple, ilk 5G destekli iPhone modelini 2020 yılında kullanıcılarla buluşturacak. Artık gigabit hızlar hayal olmaktan çıkacak.

Apple’ın 2020’de tanıtacağı iPhone modellerinde Intel’in 8161 kodlu modemi kullanacağı söyleniyor. Kullanılacak 8161 yonganın Intel’in 10 nanometre üretim teknolojisiyle üretileceği sızıntılar arasında.

Intel’in şu anda 5G destekli iPhone’da kullanılacak olan 8161 yongasını prototip bir cihaz ile test ettiği eklenen notlardan.

Bilgiyi sızdıran kaynak aynı zamanda Intel’in kullanılacak modemindeki ısınma ve pil performansını çözememesi nedeniyle Apple’ın mutsuz olduğunu söylüyor.

Apple’ın Intel’e duyduğu hoşnutsuzluğa rağmen 2020’de tanıtılacak iPhone modelleri için 5G modemleri sağlama konusunda Qualcomm ile yeniden görüşmeler yapmayı düşünmediği belirtiliyor. Ancak bu sorunun çözülmemesi durumunda Apple’ın Mediatek ile de işbirliğine gidebileceği isimsiz kaynağın verdiği bilgiler arasında.

Firma, cihazları için Intel’in yongalarına güveniyor ve iPhone XS, XS Max ve XR modellerinde Intel’in modemlerini kullanıyor. Bu durumun 2020 yılındaki modellerde de devam edeceği söyleniyor.

İlk 5G destekli akıllı telefonun 2019’un başlarında piyasaya çıkması bekleniyor. Android işletim sistemine sahip ilk modeller, Qualcomm’un 5G standardına sahip yongalarını kullanacak.

5G teknolojisinin 4G’den bağlantı hızı olarak 10 ila 100 kat daha hızlı, daha düşük gecikme süresi ve diğer birtakım avantajlarla beraber saniyede bir gigabit civarında hızlar sunması bekleniyor. Tabi burada baz istasyonuna kaç kullanıcının bağlı olduğundan tutun da istasyonda kullanılan standartlara kadar birçok etmenin de oldukça önemli olduğu iletiliyor.

Sihirli Elma

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...