Düşük gelirliler Apple’dan uzaklaşıyor

Share

Apple’ın son dönemlerde işleri pek de yerinde gitmiyor. Kısa bir süre önce çeyrek dilimlerdeki satış rakamlarını açıklamayacağını belirten Apple, rakam bazında yara almaya devam ediyor. Son gelen rakamlar ise Hindistan’daki gerilemeyi açığa çıkarttı.

Apple, Hindistan’da ilk kez geriye düştü

Geçtiğimiz dönemlerde yeni iPhone modellerini ve kısa bir süre önce de yeni nesil MacBook ve iPad Pro modellerini tanıtan Apple için işler adet bazında pek de iyi gitmiyor gibi.

Akıllı telefon pazarı açısından dünyanın en önemli bölgelerinin başında gelen Hindistan’da, 4 yıl aradan sonra ilk kez çeyrek dilimlik satış rakamlarından gerileme yaşandı. Geçtiğimiz yılın son çeyrek diliminde 1 milyon adetlik satış barajını geçen Apple, bu yıl ise 700.000 – 800.000 aralığında kalacak gibi görünüyor.

Araştırmayı gerçekleştiren Neil Shah isimli araştırmacı, 3. çeyrek diliminde de neredeyse yarı yarıya bir düşüş olduğunu belirtiyor. Artan iPhone fiyatların rağmen, rekabetçilik konusunda yenilik sunmayan iPhone modelleri yerine, Hindistan’daki eğilimin Android ekosistemine doğru kaydığını belirtiyor.

2017 yılının 3. çeyrek diliminde 900.000 satış barajını yakalayan şirketin, 2018 yılının aynı çeyrek diliminde ise 450.000 limitlerinde takıldığı açıklandı.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...