Tesla Roadster Mars yörüngesini geçti

Share

Elon Musk’ın geçtiğimiz Şubat ayında fırlattığı Falcon Heavy roketiyle birlikte uzaya gönderdiği Tesla Roadster Mars yörüngesini geçti!

Tesla Roadster Mars yörüngesini geride bıraktı!

Günümüzün en büyük dehalarından birisi olarak görülen Elon Musk, geçtiğimiz Şubat ayında daha önce eşi görülmemiş bir işe imzasını atmıştı.

Dünyanın en büyük roketlerinden birisi olan Falcon Heavy roketini uzaya gönderen Musk’ın şirketi SpaceX, beraberinde birde Tesla’yı götürmüştü. Elon Musk’ın şahsi otomobillerinden birisi olan bu Roadster, içerisine Starman adı verilen pilotuyla birlikte David Bowie çalarken uzayın derinliklerinde gezmeye devam ediyor.

Fırlatılıştan sonraki birkaç saatini seyretmemize ve takip etmemize olanak sağlayan SpaceX, daha sonrasında kameralarla iletişimin kesilmesiyle birlikte bir “Where is Starman?” isimli web sayfası üzerinden sunmaya devam ediyor.

Aradan geçen onca zamandan sonra yavaş yavaş unutmaya başladığımız Starman, SpaceX’in resmi Twitter hesabından paylaşılan bir gönderi ile yeniden gündemimize geldi. “Starman’in şu anki konumu. Bir sonraki durak: Evrenin sonundaki restorant.” açıklamasıyla birlikte paylaşılan otomobilin konumu, Mars yörüngesinin geride bırakıldığını gösteriyor.

Sekiz aydır Güneş etrafındaki kendi yörüngesinde dönen 2008 model kırmızı Tesla Roadster ve Starman, eğer herhangi bir kozmik kaza yaşanmazsa sonsuza kadar uzaydaki seyrine devam edecek.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...