iPhone 8, Apple’ın yüzünü güldürmeye devam ediyor

Share

Amerika’da yayınlanan bir rapora göre Apple kullanıcılarının en çok satın almayı tercih ettiği model iPhone 8 olarak gösterildi. Apple’ın üçüncü çeyrek raporlarında da söz konusu bu tezin doğrulandığını görmekteyiz.

iPhone 8, satış rakamlarıyla yeni bir rekora imza attı

Apple bildiğiniz üzere bu yılın üçüncü çeyreğinde iPhone XS ve XS Max gibi heyecan verici iki yeni modeli piyasaya sürdü.  Apple, Kantar Worldpanel‘in yayınlamış olduğu verilerine göre ABD’deki pazar payını artırmaya devam ediyor.

Veriler Apple’ın Eylül ayında yeni akıllı telefonlarını piyasaya sunması ile birlikte güçlü satış rakamları elde ettiğini belirtiliyor. Her ne kadar son zamanlarda Apple hisseleri kan kaybetmiş olsa da, teknoloji devi yeni ürünleri ile birlikte bu açığı kısa süre içerisinde kapatması ön görülüyor.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus

Bunun haricinde ise Kantar Worldpanel, teknoloji devinin Avustralya’daki pazar payını ise yüzde 3.8 artırdığını belirtiyor. Çin pazarında da geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 1.3 artış sergileyen Apple bu rakamları iPhone 8 ve iPhone 8 Plus satışlarına borçlu olduğunu görmekteyiz.

Kantar Worldpanel, ayrıca üçüncü çeyrekte en çok satılan telefon modelinin yüzde 9.4’lük oranla iPhone 8 ve 8 Plus modellerinin olduğunu özellikle belirtiyor.

9to5Mac tarafından paylaşılan bir habere göre, Apple‘ın Avrupa pazarında istediği üstünlüğü elde edemediği vurgulanıyor. Yine aynı şekilde Worlpanel tarafından paylaşılan veriler üzerinde duran 9to5Mac, iPhone satışlarının üçüncü çeyrekte Avrupa pazarında geçen seneye göre 1.6 puan gerilediğini gözler önüne seriyor.

Bunun en büyük nedeni ise Apple‘ın yeni telefonlarıyla birlikte artan maliyet ücretlerine para paralel olarak artış gösteren etiket fiyatları gösteriliyor. Avrupa pazarında daha çok Huawei, Samsung ve Xiaomi’nin Apple’a karşı üstünlükleri de dikkatlerden kaçmıyor.

iOS vs Android

Avrupa’da ipler Android cihazların elinde!

Avrupa’daki kullanıcılar iOS yerine daha çok tercihini Android cihazlardan yana kullanıyor. Rapordaki en dikkat çeken ayrıntı ise Avrupalı tüketicilerin sürekli olarak yenilikten hoşlanıyor olması olarak gösteriliyor. Bu da Android kullanıcıları için kullandıkları cihazın bir üst modelinin tanıtılmasının her zamankinden daha önemli olduğu anlamına geliyor.

Söz konusu bu durum hakkında en çarpıcı adımın Huawei’den geldiğini de belirtelim. Bildiğiniz üzere Huawei, P20 serisini piyasaya sürmesinden yaklaşık 6 ay sonra, Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerini piyasaya sürmüştü. Böylece Android kullanıcıları her zaman en güncel teknolojileri kullanabiliyor.

Görünen o ki, Apple her ne kadar kendi topraklarından kullanıcıları tarafından tercih edilse de, söz konusu Avrupa‘ya geldiğinde ise teknoloji devi aynı resmi bizlere çizemediğini görmekteyiz.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...