Samsung katlanabilir telefonunu tanıttı

Share

Samsung’un merakla beklenen katlanabilir telefon modeli konsept olarak da olsa, ilk kez görücü karşısına çıktı. Bugün gerçekleşen Samsung Geliştiriciler Konferansı’nda boy gösteren, Samsung katlanabilir telefon modeli tüm dengeleri bozmaya geliyor.

Samsung katlanabilir telefon modelinden ilk resmi detaylar geldi

İlk olarak 2014 yılında karşımıza çıkan konsept tasarımıyla birçok kullanıcıyı kendine hayran bıraktıran, Samsung katlanabilir telefon modeli sonunda gerçeğe dönüştü. Düzenlenen konferans sırasında katlanabilir telefonu hakkında ilk detayları paylaşan Samsung, akıllı telefon pazarında, ‘’Katlanabilir Telefon Devrini ’’ başlatmaya hazırlanıyor.

Samsung katlanabilir telefon

Son zamanlarda bir Huawe ve Xiaomi gibi ciddi rakipleriyle bir hayli mücadele içerisinde olan Samsung, rakiplerinin arasından sıyrılarak, katlanabilir telefonu için ilk somut adımları attı.

Infinity Flex Display adı verilen yepyeni bir ekran teknolojisiyle gelecek olan akıllı telefon, toplamda 200 gram ağırlığında olacağı açıklandı.

Yeni akıllı telefonda bizleri karşılayacak olan Infinity Flex Display adı verilen ekran katlanmadığı halde, 7.3 inç boyutunda olacak. Ayrıca Samsung, bu ekran teknoloji ile birlikte katlanabilir telefonu tablet modunda kullanırken, kullanıcılara üç farklı uygulamayı aynı anda açmamıza olanak sağlayacak.

Bunun haricinde ise diğer modellerden farklı bir kullanıcı arayüzüne sahip olacağı belirtilen bu telefon, Samsung One UI adı verilen arayüzüyle tabiri caizse kullanıcılara bambaşka bir akıllı telefon deneyimi yaşatacak.

Katlandığı halde ise 4 inçlik bir ekrana dönüşebilen Infinity Flex Display adı verilen ekran teknolojisi sayesinde, Samsung bambaşka bir döneme geçiş yapacak.

Samsung’un ürün pazarlama müdürü Justin Denison, katlanabilir ekranın optimizasyonu için, Google ile ortaklaşa çalıştıklarını da özellikle belirtti.

Samsung katlanabilir telefon

Böylece telefon katlanmadığı taktirde bir tablet olarak kullanılacak. Daha sonrasında ise 7.3 inçlik ekran katlandığı zaman 4 inçlik bir akıllı telefona dönüşecek.

Söz konusu bu geçişler sırasında, kullanıcıların herhangi bir sorun ile karşılaşmaması adında Google, devreye girerek tabletten akıllı telefona geçişleri optimize edecek. Böylece Google, bu yeni katlanabilir cihazları tamamen Android‘e uyumlu hale getirecek.

Katlanabilir telefonun adının ne olacağı henüz belli değilken, söz konusu telefonun 1850 dolardan başlayan etiket fiyatıyla satışa sunulması da ön görülüyor.

Samsung, Infinity Flex Display‘in seri üretimine önümüzdeki bir kaç ay içerisinde başlayacak. Son olarak ise Samsung’un bugün gün yüzüne çıkartığı konsept cihazdan fazlasını görebilmek için önümüzdeki yıla kadar beklememiz gerekiyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...