Vietnam, 2020’de F1’e ev sahipliği yapacak

Share

Formula 1 yönetimi, Vietnam’ın 2020 F1 takviminde yer alacağını resmen açıkladı.

Formula 1 yönetimi ve Hanoi şehri, 2020 yılının Nisan ayında yapılması planlanan Vietnam yarışı için resmi sözleşmeyi imzaladılar.

Vietnam, Liberty Media önderliğinde yapılan ilk yarış olma özelliğini taşırken, ülke ilk kez Formula 1 yarışlarına ev sahipliği yapmış olacak. Böylelikle Singapur, Çin ve Japonya’dan sonra Asya’da yer alan dördüncü yarış olacak.

F1 yönetimi her fırsatta Formula 1’in dünya çapındaki popülaritesini arttırmak istediğini ve bundan ötürü uzun vadede yeni ülkelere gitmek istediğini söylüyordu.

Hanoi yarışının organizatörü Vingroup, şehrin kalbinde yer alacak heyecan verici cadde yarışı için çok yıllık resmi anlaşmaya imzasını attı.

Hanoi, Organizatörler ve Formula 1 Motorsport ekibi yarış için birlikte çalışırken, pist toplamda 5.565 km uzunluğunda olacak ve toplamda 22 virajdan oluşacak.

Pist, Formula 1’in ünlü tasarımcısı Hermann Tilke tarafından oluşturulacak. Pistin mevcut caddelerin de kullanılacağı düzende, yarış için özel olarak tasarlanmış bazı bölümler de inşa edilecek.

Bu akşam anlaşmayı kutlamak ve yarışın lansmanını yapmak için Hanoi şehrindeki Hanoi Kalesi’ne gidecek olan Chase Carey, anlaşmadan ötürü duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“Hanoi’nin Formula 1’e ev sahipliği yapacağını açıklamaktan son derece memnunuz. 2017 yılında Formula 1’in başına geçmemizden bu yana, Formula 1’in popülaritesini arttırmak için kendimize yeni hedef şehirler belirlediğimizden bahsetmiştik ve Vietnam GP ile bu tutkuyu ortaya koyduk.”

“Hanoi dünyanın en heyecan verici şehirlerinden birisi. Çok geniş bir tarihi var ve gelecekte burada olmaktan son derece mutlu ve heyecanlıyız. Bu Formula 1 için harika bir yarış ve F1 takviminin bir parçası haline gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.”

“Motorsport takımımız, Hanoi şehri ve yarışın organizatörü Vingroup ile işbirliği içerisinde olacak 2020’de bu muhteşem şehrin caddelerinde dolaşan Formula 1 araçlarını görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Yayınlanan pist düzeninde uzun düzlükler dikkat çekerken, aynı zamanda peş peşe gelen yön değişiklikleri de dikkatlerden kaçmıyor.

Yapılan bir başka açıklamada F1 Yarış Direktörü Charlie Whiting’in pisti birkaç kez ziyaret ettiğini ve tasarımın güvenli olduğuna ikna olmasının ardından teknik anlamda piste onay verdi duyuruldu.

Bu noktadan itibaren pistle ilgili çalışmalar başlayacak ve çeşitli tesisler inşa edilecek. Çalışmaların 2020 yılına kadar süreceği tahmin ediliyor.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...