Milli savaş uçağı milli jet motor ile uçacak

Share

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan F-16 uçaklarının yerini alması planlanan Milli Muharip Uçak, Savunma Sanayii Başkanı tarafından yapılan açıklamaya göre milli jet motor ile uçacak!

Milli savaş uçağımızda milli jet motor kullanılacak!

THK envanterinde yer alan F-16 uçaklarının 2030’lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkartılması planlanırken yerine yurt içi imkan ve kabiliyetlerle tasarlanan Milli Muharip Uçak kullanılması hedefleniyor.

Bu kapsamda ilk adımlar atılırken Savunma Sanayii  Başkanlığı ile TRMOTOR arasında Milli Muharip Uçak Özgün Motor Geliştirme Programı Çerçeve Sözleşmesi imzalandı.

Milli Muharip Uçağının nihai olarak motorunun yerli olmasını amaçladıklarını ifade eden Demir, tamamen özgün bir motorun geliştirilmesi için TR Motor adlı şirketin kurulduğunu aktardı.

Savunma Sanayii Başkanı Demir, geliştirmeye daha yeni başlanıldığı ve mesafenin oldukça fazla olduğunu vurguladı. 10 yıla yakın bir süreden bahseden İsmail Demir, uçağın geliştirilmesi konusunda ana yüklenici olarak Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ/TAI) seçildiğini de duyurdu.

Bugünkü imzayla özgün bir turbofan jet savaş uçağı motoru geliştirilmesi süreci başlarken program kapsamında motorun, kritik alt sistem ve komponentlerin yerli imkanlarla geliştirilmesi amaçlanıyor.

Shiftdelete

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...