Apple Watch 4’ün EKG özelliği her ülkede çalışabiliyor

Share

Apple, hatırlanacağı üzere Apple Eylül ayında yeni akıllı saati olan Apple Watch 4’ü tanıtmıştı. Ve yeni yayınlanacak güncelleme ile gelecek EKG özelliğinin altını özellikle çizmişti.

EKG özelliği için çeşitli izinler gerekiyor ancak lansmana özel olarak ABD özelinde bu özellik kullanıma sunulmuştu. Şirketin diğer ülkeler için de bu özelliği kullanıma sunmak için çalışmalar yaptığı belirtiliyor.

Forum sitelerinden birinde çıkan bir yayına göre saatteki kısıtlama donanımsal olarak değil sadece yazılımsal olarak bu özelliğin kullanılmasını engelliyor.

Bu özelliğin ABD dışında kullanılmasının çok kolay bir yolu olduğu yine aynı yayında belirtiliyor. Saatin bölge ayarının ABD olarak değiştirilmesi bu özelliğin kullanılabilmesi için yeterli.

iPhone’un da Ayarlar > Genel kısmından dil ve bölge ayarının da değişmesi gerekiyor. Bölgeleri değiştirmeniz durumunda; zaman, tarih, para birimi gibi özelliklerin de değişeceğini de belirtmiş olalım.

Apple her ne kadar bu özelliği ABD Sağlık Bakanlığından sertifika almış olsa da saatin geleneksel teşhis veya tedavi yöntemlerini değiştirmek üzere tasarlanmadığını ve yalnızca bilgilendirme amaçlı kullanılması konusunda uyardı.

Sihirli Elma

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...