Canan Karatay: Veganlık misyonerliktir

Share

Daha önce “Vegan demek tahıl beyinli demek” sözleriyle tepki çeken İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, bugün katıldığı televizyon programında ekmekte kabarmayı sağlayan glamür maddesinin bağımlılık yaptığını söyledi. Karatay ayrıca, “Vejetaryenlik bir yaşam biçimidir. Ancak veganlık, misyonerliktir” ifadesini kullandı.

TV8’de yayımlanan “Çağla ile Yeni Bir Gün” programına katılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Karatay, ekmeğin beyinde morfin etkisi yarattığını söyledi. Ekmeğin kabarmasını sağlayan gramür maddesinin kısa süreli mutluluk verdiğini ifade eden Karatay, “Adeta morfin gibi bağımlılık yapıyor” diye konuştu. Gramürün tehlikesinin bununla sınırlı kalmadığını savunan Karatay, bu maddenin erkekte ve kadında kısırlığa neden olduğunu vurguladı.

“Ekmeğe zehir katmasınlar”

Yine bu maddenin çocuklarda zeka geriliğine neden olduğunu belirten Karatay, “Fırıncılar bana kızıyor ama onlar da doğal ekmek yapsınlar. Ekmeğe zehir katmasınlar. Ekmekteki katkı maddelerini kaldırsınlar” ifadesini kullandı.

“Vejetaryenlik bir yaşam tarzı”

Vejetaryenliği bir yaşam tarzı olarak gördüğünü belirten Karatay, “Veganlık ise bir misyonerliktir” dedi.

T24

Sinem Bekler

Çeşitli gazetelerde muhabir olarak çalışan Sinem, yayıncılığın geleceğini online medyada görmesiyle son dönemdeki çalışmalarını bu yöne kaydırmaktan bir an bile kuşku duymadı. İşletme Bölümü mezunu olan Sinem, kültür sanat dünyasıyla da yakından ilgileniyor ve kendini tam bir başak kadını olarak nitelendiriyor.

You may also like...