Formula 1, Silverstone’dan vazgeçebilir

Share

Silverstone’un patronları geçen yıl, Bernie Ecclestone döneminde yapılan anlaşmayı bozmalarını sağlayacak maddeyi aktif etti ve artık 2019 sonrası için anlaşmaları bulunmuyor.

Yeni anlaşma görüşmelerinin geçtiğimiz aylarda devam ettiği biliniyordu ama şimdiye kadar herhangi bir gelişme olmadı.

2016’nın sonunda F1’i satın alan Liberty Media, Britanya gibi tarihi yarışları tutmak istediklerini açıkladı ama aynı zamanda yeni yerlere gideceklerini duyurdu.

Bu kapsamda Miami ile görüşmeler yapıldı ve Vietnam 2020 takvimine dahil edildi.

Bratches, Silverstone’la ilgili şöyle dedi: “68 yıllık bir şirketiz ve yarışlar doğası gereği dinamiktir.”

“İlk yarış Silverstone’daydı ancak 68 yıl boyunca Silverstone’da kaldığımızı söyleyemeyiz. Yarış Brands Hatch ve diğer pistlerde de yapıldı.”

“Bu sporda yarıştığımız yerler açısından değişmez hiçbir şey yoktur.”

“Bazı yarışlara gerçekten çok değer veriyoruz ve oradaki yarışları koruyabilmek adına elimizden geleni yapıyoruz. Fakat günün sonunda biz bir iş yapıyoruz.”

“Biz bir kamu şirketiyiz ve çok sayıda paydaşa ve hissedara sahibiz. Taraftarlarımız için en iyi olan pistlerle ortaklık kurup, başarılı bir iş yapmaya çalışıyoruz.”

Britanya GP, Formula 1 yarışlarının yapıldığı 1950 yılından bu yana takvimde yer alıyor.

Britanya GP’ye 52 kez Silverstone ev sahipliği yaparken, 12 kez Brands Hatch ve 5 kez de Aintree ev sahipliği yaptı. Bununla birlikte 1987 yılından günümüze yarış hep Silverstone’da gerçekleşti.

Brands Hatch ve Donington Park pistleri şu anda yarış için gereken seviyede değil ancak Red Bull’un patronu Christian Horner, Liberty’nin Londra’daki bir cadde yarışı fikrine baktığını söylemişti.

Bratches, cadde yarışlarının F1 için son derece çekici olduğunu çünkü yarışların şehirde büyük nüfuslar tarafından daha yakından takip edilebileceğini dile getirdi.

Hanoi cadde pistini Monaco, Singapur ve Azerbaycan’daki cadde pistlerine eklemelerinin temel sebebi de buydu.

“Duruma şöyle bakıyoruz; Öncelikle tarihi yarışları korumak istiyoruz. Bu Formula 1 için çok önemli ve tabii ki taraftarlar için de öyle.”

“Yani Silverstone, Spa ve Monza gibi tarihi pistlerden bahsediyorum.”

“İkincisi, Melbourne, Montreal ve Mexico City gibi her şeyden biraz bulunan şehir/yarış pistlerimiz var.”

“Üçüncüsü ise Şanghay, Austin ve Bahreyn gibi özel olarak inşa edilmiş pistlere sahibiz.”

“Bu yüzden daha fazla cadde yarışı istiyoruz. Bundan ötürü Vietnam vizyonumuz açısında önemli adımlardan bir tanesiydi.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...