Gülümsemek ruha iyi gelir

Share

Gülmenin herkese yakıştığı bilinir, peki hakkında pek de bilinmeyen 10 gerçek nedir?

1- Kadınlar erkeklerden daha fazla gülümser

Genellikle kadınlar erkeklerden daha fazla gülümsüyor. Ancak aynı iş yerinde çalışan erkeklerin de kadınlar kadar gülümsediği tespit edildi. Nedeni de aynı sosyal rollere sahip olan erkeklerin kadınlardan etkilenmesi…

2- Gülümsemek makyajdan daha çekicidir

Yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin %69′u kadınların gülümsemelerini makyajlı olmalarından çok daha çekici buluyor.

3- Her yeni doğmuş bebek gülümseyebilme yeteneğine sahiptir

Yeni doğmuş bebekler birçok davranış ve sesi etraflarına bakarak öğreniyorlar. Ancak bilim adamları yeni doğmuş bir bebeğin doğuştan gülümseyebilme yeteneğine sahip olduğuna inanıyor.

4- Kendinizi gülümsemeye zorlamak psikolojinizi düzeltir

Psikologlar kendinizi gülümsemeye zorlamanın depresif ruh halinden çıkılmasında yardımcı olduğunu söylüyor.

5- Gülümsemek bulaşıcıdır

İsveç’te yapılan bilimsel bir araştırma gülümsemenin bulaşıcı olduğunu gösteriyor. Etrafında gülümseyen insanlar varken, surat asmak daha zor.

6- Gülümsemek stresi azaltır

Gülümsediğinizde vücudunuz ani olarak endorfin, yani mutluluk hormonu salgılıyor. Kendinizi gülmeye zorlasanız bile bu hormon salgılanıyor. Bu ani değişiklik de kendinizi daha iyi hissetmenize ve stresin azalmasına yardımcı oluyor.

7- Gülümsemek surat asmaktan daha kolay yapılan bir şeydir

Bir insanın surat asarken gülümsediğinden daha fazla yüz kasını çalıştırması gerekiyor. Yani gülümsemek daha az efor sarf ettiriyor.

8- Gülümserken 5 ile 53 yüz kası çalışır

Gülümserken yüzünüzde 53 kasın çalıştığını biliyor muydunuz? Gerçi bazı zorlama gülüşlerde sadece 5 kas devreye giriyor.

9- Gülümsemek evrenseldir

Farklı kültürlerin farklı beden dili ve el hareketleri var. Ama dünyanın neresinde olursanız olun gülümsemek mutluluk ve onay vermenin işareti.

10- Gülümsemek bağışıklık sistemini güçlendirir

Gülümsemek ruh sağlığına iyi geldiği kadar fiziksel sağlığa da iyi geliyor. Gülümsediğinizde vücudunuz rahatlıyor. Böylece daha sağlıklı bir vücuda ve bağışıklık sistemine de sahip oluyorsunuz.

Karnaval

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...