Gelecekte iPhone’lar çentiksiz olacak

Share

Apple’ın iPhone X ile birlikte hayatımıza dahil ettiği çentikli ekranlar yeni iPhone modellerinde ortadan kalkacakmış gibi görünüyor. Dünya devi, bu konuda aldığı patentle ilk hamleyi yapmış durumda.

Apple’ın ABD Patent ve Marka Ofisi’ne yaptığı başvuru ile Apple, yeni iPhone’larında, sensörleri ve kamerayı ekranın içine entegre etmeyi amaçlıyor. Apple’ın üzerinde çalıştığı bu teknoloji çözümü sayesinde nihayet Apple, ön tarafı tamamen ekrandan oluşan bir iPhone üretebilecek.

Patent başvurusu doğrultusunda üretilecek iPhone’ların büyük ihtimalle Corning’in DVTS cam teknolojisini kullanması beklenmekte. Apple’ın yeni patenti ile yüzeysel donanımların ekranın altına gömülebilme teknolojisi, bilgisayar, televizyonlar, monitörler ve tabletler gibi diğer teknolojik cihazlarda da kullanılabilecek.

Appleın yeni iPhoneları çentiksiz olacak

Bunlara rağmen Apple, kameranın ekranın altına gömülmesi ile ilgili ilk patent başvurusunu yapan şirket değil. Apple’dan önce LG, Oppo, Samsung ve Huawei’de bu yıl içerisinde kameranın ekranın altına gömülmesini ve ön tarafın kenardan kenara ekranla çevrelenmesini içeren bir patent başvurusu yapmıştı. Samsung ise diğer şirketlerden farklı olarak, cihazın hologram (ekrandan dışarıya 3 boyutlu) bir görüntü oluşturabilmesini sağlayan bir ekran/cam teknolojisini için de patent başvursu yapmıştı.

Hürriyet

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...