Hamilton, Formula E’ye geçmeyi düşünmüyor

Share

Formula E, 2014 yılında kurulurken o günden bu yana hep Formula 1’le karşılaştırıldı ve genelde F1’deki sürücülerin oraya geçip geçmeyeceği sorgulandı.

Son olarak Felipe Massa seriye geçme kararı alırken, Fernando Alonso’nun ismi de seriyle anılıyor.

Bununla birlikte beş kez Formula 1 dünya şampiyonu Lewis Hamilton oraya geçmeyi düşünmüyor gibi görünüyor.

“Formula 1 ve Formula E’yi kıyaslayabileceğimizi düşünmüyorum. Belki 5 ya da 10 yıl sonra olabilir, ama bizim sahip olduğumuz teknoloji onların sahip olduğuna kıyasla oldukça gelişmiş.”

“Şu anda Formula Ford’dan daha yavaşlar. Bundan ötürü Formula 1′ araçlarının hızını yakalamaları için uzun bir yol var. Ayrıca hedeflerin bu olup olmadığını bile bilmiyorum.”

“Yine de çok etkileyici. Araçlarını sosyal medyadan görüp izledim. Oldukça havalıydı. Bu yüzden onlara boş şans diliyorum ve gelişmelerini sabırsızlıkla bekliyorum.”

Hamilton, elektrikli motorların çevre dostu olduğunu kabul ediyor ama asla o tarz motorları kullanmaktan zevk almayacağını düşünüyor.

“Bu gerçekten zor bir durum. Araçlarımızın yaydığı gazlar, iklim ve tabii ki dünya için yararlı değil. Elbette bu endişe verici.”

“Fakat bir yarış fanı olarak her zaman yakıtlı yarışları destekleyeceğim. Hiçbir zaman elektrikli kafasında olmayacağım. Umarım, en azından benim dönemimde her zaman V-biçimi motorlar ve yakıtlı araçlar olur.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...