Nokia 106 ve Nokia 230 yenilendi

Share

Akıllı telefon pazarına Android ile yeniden giriş yapan Nokia, klasik telefon üretiminden de vazgeçmiyor. HMD Global Nokia 106 ve Nokia 230 modellerini yenileyerek geri piyasaya çıkartıyor.

Nokia 106 yeni tasarım, Nokia 230 ise yeni renklere kavuştu

Akıllı telefon pazarındaki yerini her geçen gün daha da kuvvetlendiren Nokia, Microsoft ile kaybettiği itibarını yeniden kazanma peşinde. Akıllı telefon üretimine devam eden marka aynı zamanda klasik telefonları da ihmal etmiyor.

Efsanevi 3310 ve 8810 gibi modellerini yenileyerek piyasaya süren HMD Global, şimdi ise 2013 yılında tanıtılan Nokia 106 modelini yeniledi. Köşeli hatlara sahip olan ilk modelin aksine yeni modelde ise daha oval bir tasarım tercih edilmiş.

1.8 inç büyüklüğünde 160×120 piksel TFT bir ekrana sahip olan modelde MediaTek MT6261D işlemci ve 4 MB RAM mevcut. Micro USB portu üzerinden şarj olan Nokia 106, 3.5 mm kulaklık girişine ve FM Radyo desteğine sahip.

En güzel kısmı ise 800 mAh kapasitesindeki batarya ile 21 güne kadar bekleme ve 15 saate kadarda konuşma süresi sunması. Polikarbonat malzemeden üretilen bir kasaya sahip olan modelin tek renk seçeneği ise koyu gri.

Nokia 230 modeline baktığımızda ise koyu mavi ve açık gri renk seçeneklerinin eklendiğini görüyoruz. 3G desteği olmayan, sadece 2G destekleyen modeller ilk olarak Rusya’da piyasaya sunulacak.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...