Bitcoin değeri düştü, kripto para sektörü karıştı

Share

Satoshi Nakamoto tarafından 2008 yılında deneysel olarak başlatılan ve günümüzde oldukça popüler hale gelen bir sanal para birimi olan Bitcoin son zamanlar Kripto para sektörüne damgasını vurmuş durumda.

Bugün yaşanılan gelişmeyle göre kripto para sektöründe tabiri caizse yer yerinden oynadı. Bu durum ile beraber Bitcoin değeri de düştü! Peki, bu gelişme sonrası güncel Bitcoin değeri ne kadar? 1 Bitcoin kaç Türk Lirası ediyor? Gelin, bu değerlere yakından bakalım!

Bitcoin değeri düştü! Kripto para sektörü karıştı

Geçtiğimiz aylarda 6.500 dolar seviyesinde olan Bitcoin değeri bugün ciddi bir kayıp verdi. Açıklanan yeni rakamlara göre Bitcoin, 1000 dolar değer kaybederek 5500 dolar seviyesine geriledi.

Kripto para devi Bitcoin yaklaşık olarak yüzde 14 değer kaybederek gündemini damgasını vurmuş durumda. Söz konusu durum hakkında yayınlanan rapora göre, sanal para biriminin geçtiğimiz yıl kripto pazar hacmi 96 milyar dolara gerilemişti.

Bitcoin değeri

Bu durum yatırımcıların gözünü bir hayli korkutsa da sanal para birimi hızla pazar hacmini genişleterek yeniden zirveye ulaşmıştı. Şimdi ise pazar hacmini yeniden gerileten sanal para birimi 180 milyar dolar seviyesinde yol almaya devam ediyor.

Tabi tek değer kaybının Bitcoin‘de olmadığını da belirtelim. Bugün yaşanılan gelişme ile birlikte önde gelen birçok sanal birimi de ortalama yüzde 10‘luk bir düşüş yaşadı.

Açıklanan rakamlara göre Ripple yüzde 9.2 değer kaybederken, Ethereum ise yaklaşık yüzde 13 değer kaybetti. Bunun haricinde ise Bitcoin Cash‘de yaklaşık yüzde 8.7 bir düşüş yaşayarak yatırımcıları bir hayli tedirgin etti. Henüz söz konusu sert düşüşün neden yaşandığı bilinmezken, yetkililer yatırımcıların tedirgin olamaması konusunda da uyardı.

1 Bitcoin kaç Türk Lirası ediyor? Bitcoin değeri ne kadar?

Bitcoin değeri hakkında yorum yapmak için öncelikle metrikleri iyi okumak gerekiyor. Bu sanal para biriminin bağlı olduğu bir güç veya merkez bulunmadığı için fiyatını tamamen arz ve talep koşulları belirliyor.

Kripto Para Bitcoin değeri

Normal ekonomi şartlarında olduğu gibi talep artınca fiyat yükselirken, talep azalınca fiyat düşüyor. Ancak, bu sanal para birimi son yıllarda ciddi bir düşüş yaşamış olsa da, tekrar yükselişe geçtiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bugün ise en güncel BTC değerine bakacak olursak, 1 BTC, 29.765,72 TL olarak bizleri karşılıyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...