Apple, Nokia’dan önemli bir ismi bünyesine katıyor

Share

Apple, Hindistan’daki satışlarını artırmak amacıyla 2019 yılından itibaren Nokia’dan önemli bir yöneticiyi bünyesine katacak.

Halen Nokia’da operasyon sorumlusu olarak çalışan Ashish Chowdhary, 2019 yılı itibariyle resmen firmada çalışmaya başlayacak. Geçtiğimiz saatlerde Nokia tarafından resmen onaylanan durum, şirketin Hindistan pazarına yönelik önemli adımlarından.

Şirketin Chowdhary’yi özellikle Hindistan pazarında büyütmek için yönetici pozisyonunda seçtiği belirtiliyor. Zira ülke ABD ve Çin’den sonra Apple’ın en büyük pazar payına sahip ülke ve firma için de oldukça önemli bir konumda. Aslında bu da Ashish Chowdhary’nin ne kadar önemli bir konuma getirildiğini gösteriyor.

Chowdhary’nin tam olarak yapacağı işin ise firmanın Hindistan ayağını yönetmek olduğu belirtiliyor. Chowdhary, yeni yıldan itibaren Apple ile beraber çalışmaya başlayacak.

Firmanın geçtiğimiz yıl sadece Hindistan pazarında sattığı telefon sayısı ise 3.2 milyon gibi oldukça yüksek bir rakam. Ancak bu rakam Hindistan’daki telefon pazarı için sadece %2 oranında.

Ashish Chowdhary, Delhi Üniversitesi’nden mezun ve Aralık ayının sonu itibariyle Nokia’daki tam sekizinci yılını dolduruyor.

Hatırlanacağı üzere firma, Hindistan ayağındaki bazı yöneticiler ile Ağustos ayında yollarını ayırmıştı.

Sihirli Elma

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...