Yağ yakan 6 atıştırmalık

Share

Bütün atıştırmalıklar aynı değildir. Her zamanki ara öğünlerinizi, tarafımdan onaylı bu sağlıklı ara öğünlerle değiştirerek bugünden yağ yakmaya başlayabilirsiniz.

Karpuz

can-diabetics-eat-watermelon_778d05a20313939b

Yazın en sevilen meyvelerinden olan karpuz, amino asitleri artırır ve metabolizmayı desteklemeye yardımcı olur. Ayrıca karpuzun çoğu su olduğundan vücuda yeteri kadar su sağlar. Yağ yakmaya başlamak için ihtiyacınız olan tek şey günde 150 gram karpuz… İster dilimleyip yiyin, ister blender’a atıp keyifle yudumlayın…

İncir

Bu meyve sizi daha uzun süre tok tutmaya yardımcı olan lif bakımından oldukça zengindir. Lif kaynağı bu besini atıştırmalık olarak tüketmek, hem daha az yemenize hem de yağ yakmanıza yardımcı olur. Ayrıca canınız tatlı istediğinde, ilave şekerli işlenmiş bir şey yemek
istemiyorsanız incir harika bir alternatiftir. Kurabiyeden, kekten vazgeçin ve sağlığınız için taze ya da kuru incire yönelin.

Meyan Kökü

Şeker-çikolata reyonunu es geçin ve mahallenizdeki doğal ürünler satan mağazaya girin. Meyan kökü yağ birikmesinde rol oynayan enzimi bloke eder ve açlık krizlerini önlemeye yardımcı olur.

Fasulye

Çözülebilir lif zengini fasulye çeşitleri sindirim kanalında sağlıklı bakteri oluşumunu destekler ve enflamasyonu (iltihaplanma) azaltmaya yardımcı olur.

Antep Fıstığı

Antep Fıstığı, Somun, Tane

Antep fıstığının sağlığımıza birçok faydası vardır. Lif, protein ve sağlıklı yağ zengini fıstık, tok kalmanıza yardımcı olurken yemeği abartmanızı önleyebilir. Evden çıkmadan yanınıza alacağınız küçük bir avuç fıstık işinizi görecek.

Çam Fıstığı

Çam fıstığı yalnızca çoklu doymamış yağlar bakımından zengin olmakla kalmıyor aynı zamanda beyne, tok olduğunuza dair sinyaller ileten bir kimyasal gönderdiğinden iştahınızı bastırmaya yardımcı oluyor. Haftada üç kere iki yemek kaşığı kadar tüketmeye çalışın.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...