Volkswagen, Siri uyumlu oluyor

Share

Apple ve Volkswagen, kullanıcılarını sevindirebilecek bir iş birliğine giderek WV Car-Net üzerinden çeşitli ayarları ve bilgileri görebilme imkanı sunacak.

Daha öncesinde de isimleri beraber anılan markalar olan Apple ve Volkswagen, iOS kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunuyor. Bunlar arasında Siri ile aracın kilidini açma ya da kapatma, alarmı kapatma ve depodaki yakıt miktarını görme gibi özellikler var. Yakıtın tam miktarından ziyade aracın ortalama kaç kilometre daha kullanılabileceği görülebilecek.

Volkswagen’ın elektrikli araçlarına sahip kullanıcılar, Siri ile beraber araçlarının şarj dolumunu başlatıp bunu durdurabilecek. Bunun yanı sıra araçlarındaki buz çözücü gibi çeşitli özellikleri de aktif edebilecekler. Hatta araç içi sıcaklık da ayarlanabilen özellikler arasında.

Bütün Volkswagen kullanıcılarının ücretsiz olarak erişemeyeceği uygulama, aylık ödeme gerektirecek. Yani Apple Music ya da iCloud hizmeti gibi aylık olarak para ödemeniz gerekecek. Uygulamanın bir diğer avantajının ise aracı işaretleyebilme olduğu belirtiliyor.

Şirketin uygulamasının çalışabilmesi için cihazda iOS 12’nin yüklü olması gerekiyor. Bunun da sebebi yeni iOS ile gelen Shortcuts (kısayollar) özelliği. Zira uygulamanın kullanılabilmesi için bu gerekli.

Uygulamanın şu an için firmanın hangi modellerinde kullanılacağı konusunda ise net bir bilgi mevcut değil. Ancak ilk olarak elektrikli modellerde göreceğimiz söylentiler arasında.

Bu uygulamanın kısa vadede çok da anlam ifade etmediği ancak uzun vadede hayatı kolaylaştıracağı belirtiliyor.

Sihirli Elma

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...