Vücudunuzu stresten uzak bir kışa hazırlayın

Share

İşlenmiş gıdalardan uzak durun
Dengeli ve sağlık beslenmenin tek yolu organik ve doğal olan ürünlerle beslenmektir. Ne kadar da zor olsa da mümkün oldukça ambalajlı ve işlenmiş ürünlerden uzak durmalısınız.

Vücudunuzu susuz bırakmayın
Suyun vücudumuza olan faydalarını saymakla bitmiyor. Her gün düzeli olarak su içmek vücut fonksiyonlarını düzenler ve enerjinizi yükseltir. Aksi takdirde su içilmediği zaman enerji düşüklüğü ve yorgun hissetmenizi sağlayabilir. Bu sebeple erkeklerin günde yaklaşık üç, kadınların ise iki litre su içmeleri öneriliyor.

Mikro yeşillikler
Tohumlardan çıkan filizler, sadece mineral bakımından değil, vitamin bakımından da zengin yeşilliklerlerdir. Bitkiler sadece 2.5-8 cm arasındayken toplanması gerekir. Mikro yeşilliklere dahi olan sebzelere kırmızı lahana ve kişnişi de sayabiliriz. Bu gıdaları salatalarınıza ilave ederekten de tüketebilirsiniz.

10 dakikalık meditasyon
Ruh haliniz çok stresli ve sinirli ise 10 dakikalık meditasyon tam size göre. Zamanınız yoksa da eğer yolda yürürken de yapabilirsiniz. Nefes alma yöntemi şöyledir: Dört kısa nefes alıp, dört kısa nefes vererek her bir adımınızı her bir nefesinize denk getirerek, sekiz adımın sekiz nefese eşit olmasını sağlayın. Bu yöntemi 10 dakika yaptıktan sonra kendinizi daha rahat ve stresten uzak hissetmiş olacaksınız.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...