Alonso: 2020’de Formula 1’e dönebilirim

Share

Fernando Alonso, 2020 yılında Formula 1’e geri dönebileceğini dile getirdi.

Fernando Alonso, zorlu geçen üç yılın ardından 2018 sonunda Formula 1’den ayrılacak ve gelecek sezon şimdilik sadece Indy 500’de yarışacağı biliniyor.

İspanyol sürücü kendisine hedef olarak Triple Crown’ı belirlemişti ve gelecek yıl Indy 500’ü kazanması halinde F1’e dönebileceği düşünülüyordu.

Alonso, 2020’de F1’e dönüşün seçenekleri arasında yer aldığını dile getirdi.

“2019’da Indy 500’e ek olarak başka şeyler daha yapacağım, katılacağım bazı zorlu yarışlar daha olacak. Şimdilik söyleyemem ama olacak.”

“Gelecek yıl biraz bataryalarımı doldurmam gerekiyor.”

“2020’de belki de IndyCar’da tam sezon yarışabilir ya da Formula 1’e geri dönüp, orada tam sezon geçirebilirim. Belki de başka bir seriye giderim, değerlendireceğim.”

Alonso, gelecek yıl hedefinin “Üçlü Taç” olduğunu ve 2017 Indy 500 yarışında elde ettiği deneyimin kendisine gelecek yılki Indianapolis 500 yarışında yardım edeceğini söyledi.

“Bu deneyim gerçekten çok önemli çünkü artık ne tür bir yarışın içerisinde olduğumu, ne tür bir rekabet olduğunu gayet iyi biliyorum.”

“İki hafta boyunca sürüyor. Ayrıca sıralama ve yarış formatını biliyorum. Indy 500’de uzun yıllar boyunca yarışanlar için basit ya da anlaşılabilir olabilir ama benim için yeni bir şey. Bu çok farklı bir deneyim.”

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...