Bitcoin düşüşünü sürdürüyor

Share

Kripto para sektörü son zamanlarda bir hayli hareketli anlara şahit oluyor. İlk olarak 2008 yılından deneysel olarak başlatılan ve günümüzde oldukça popüler hale gelen dijital para birimi olan Bitcoin son zamanlarda Kripto para sektörüne damgasını vurmuş durumda.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz hafta kripto para sektöründe tabiri caizse yer yerinden oynamıştı. Bir gün içerisinde 6500 dolardan işlem gören kripto para birimi 1000 dolar değer kaybederek 5500 dolar seviyesi gerilemişti. Her geçen gün değer kaybettiği gözlemleyen Bitcoin değeri bu sefer ise 5000 dolar seviyesinin altına düştü. Peki, bu gelişme sonrası güncel Bitcoin fiyatı ne kadar? 1 BTC kaç Türk Lirası ediyor? Gelin, bu değerlere yakından bakalım!

Bitcoin fiyatı düştü! Kripto para sektörü karıştı

Geçtiğimiz aylarda 6.500 dolar seviyesinde olan BTC değeri bugün yeniden ciddi bir kayıp verdi. İlk önce 5550 dolar seviyesine gerileyen kripto para birimi şimdi ise yaklaşık olarak 550 dolar daha düştü.

Bitcoin değeri

1 hafta içerinde neredeyse değeri 1500 dolar değer kaybeden kripto para birimi kan kaybetmeye devam ediyor. Açıklanan yeni rakamlara göre BTC 5500 dolar seviyesinde 4985 dolar seviyesine gerilemiş durumda.

Bu durum yatırımcıların gözünü bir hayli korkutsa da sanal para birimi hızla pazar hacmini genişleterek yeniden zirveye ulaşmıştı. Şimdi ise pazar hacmini yeniden gerileten sanal para birimi 180 milyar dolar seviyesinde yol almaya devam ediyor.

1 BTC kaç Türk Lirası ediyor? Bitcoin fiyatı ne kadar?

Bitcoin değeri hakkında yorum yapmak için öncelikle metrikleri iyi okumak gerekiyor. Bu sanal para biriminin bağlı olduğu bir güç veya merkez bulunmadığı için fiyatını tamamen arz ve talep koşulları belirliyor.

Bitcoin fiyatı

Normal ekonomi şartlarında olduğu gibi talep artınca fiyat yükselirken, talep azalınca fiyat düşüyor. Ancak, bu sanal para birimi son yıllarda ciddi bir düşüş yaşamış olsa da, tekrar yükselişe geçtiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bugün ise en güncel BTC değerine bakacak olursak, 1 BTC, 26.590,56 TL olarak bizleri karşılıyor.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...