Türkiye için 5G’ye geçiş tarihi açıklandı

Share

5G bağlantısı, teknoloji dünyasının son yıllarda odaklandığı konu başlıklarından bir tanesi. Uzun zamandır çalışmalar ve testlerin yapıldığı yeni bağlantı hızı, hayatımızda birçok şeyi değiştirecek. Bugün yaşanılan gelişme ile birlikte Türkiye için 5G geçiş tarihi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan tarafından açıklandı.

Türkiye için 5G geçiş tarihi açıklandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yapmış olduğu açıklama ile birlikte hayatımızda birçok şeyi değiştirecek olan yeni bağlantı teknolojisi için merakla beklenen tarihi sonunda açıkladı.

Bakan Turhan yapmış olduğu açıklamada “Biz 5G’yi dünyada ilk kullanan ülke olmak için programımızı yaptık. 2020’de 5G hizmetini topluma sunmayı planlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Yeni bağlantı hızını dünyada ilk kullanan ülkelerden biri olmak adında sıkı bir çalışma yürütüldüğü belirten Bakan Turhan, söz konusu bu durum için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi çatısı altında, tamamen yerli ürünler ile geçiş yapacağımızı açıkladı.

Ülkemizde kullanılan tüm iletişim sistemlerini yerli ürün olarak piyasa sunmayı hedeflediklerini belirten Bakan Turhan, TÜBİTAK’ın da desteğiyle oldukça başarılı işlere imza atacaklarını da müjdeledi.

Herkesten önce 5G teknolojisine geçeceğiz

Yeni bağlantı hızına geçiş için harcanacak olan ödeneği de açıklayan Bakan, bu süreç için yaklaşık olarak 253 milyon TL yatırım yapılacağı da belirtti. Bunun haricinde ise Turan, ülkemizde kullanılacak olan tüm alt yapı hizmetlerinin tamamen yerli ürünlerden oluşacağı da ayrıca vurguladı.

Bu konu ile ilgili geliştirilecek olan sistem, Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell tarafından da destekleniyor. Dünyadaki çoğu ülkenin 2022 yılında yeni sisteme geçeceklerini belirten Turhan, dünyada ilk yeni bağlantı hızını kullanan ülke olmak adına 2020 yılına kadar çalışmalarına hız kesmeden devam edeceklerini de açıkladı.

Shiftdelete

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...