Google Asistan Türkçe dil desteği 2018 sonu geliyor

Share

Android kullanıcılarının uzun bir süredir beklediği müjdeli haber nihayet geldi. Bugün yaşanılan gelişmeye göre, merakla beklenen Google Asistan Türkçe dil desteği hakkında yepyeni detaylar gün yüzüne çıkartıldı. Sıkı durun, Türkçe Google Asistan sonunda geliyor!

Türkçe dil desteği sonunda geliyor!

Uzun süredir Siri, Alexa ve Cortana gibi rakiplere karşı sıkı bir rekabet içinde olan Google Asistan, veri tabanının genişliği sayesinde Android ekosisteminin vazgeçilmezi haline geldi. Android cihazların yaygın olduğu bölgelerde lokalizasyon çalışmaları yürüten Google, geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye içinde düğmeye basmıştı.

Yayınlanan son rapora göre Google’un sanal asistanına yayınlanacak olan güncelleme ile birlikte 14 yeni dil daha kullanıma sunulacak. Söz konusu dillerin arasında Türkçe’nin de olduğunun müjdesi verelim. Hali hazırda 17 farklı dile sahip olan Google Asistan, 2018’in sonuna kadar yayınlanacak olan güncellemelerle 30’dan fazla dili destekleyecek.

XDA Developers tarafından aktarılan bilgilere göre Google, yayınlayacağı yeni güncellemeyi test ediyor. Aralarında Türkçe’nin de bulunduğu yeni diller ile kullanıcı kitlesini daha da geliştirmeyi hedefleyen şirket, Android kullanıcılarına farklı bir akıllı telefon deneyimi sunmayı planlıyor. Google’un sanal asistanına yakın zaman içerisinde eklenecek olan yeni dillerin listesi ise şöyle;

– Arapça
– Bengal
– İngilizce ( İrlanda, Hindistan, Filipinler, Tayland, Endonezya)
– Gujarati
– Kannada
– Malayalam
– Marathi
– Polanya
– Türkçe
– Tamil
– Telugu
– Urdu
– İspanyolca (Arjantin, Şili, Kolombiya, Peru)

Henüz yeni güncellemenin net olarak ne zaman yayınlanacağı bilinmiyor. Daha önceden paylaşılan bilgilere göre, yukarıda görebileceğiniz söz konusu diller 2018′in sonuna doğru kullanıma sunulacağı ön görülüyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...