Kış lastiğine geçmeyenlerin cezası 715 lira

Share

Valilik tarafından yapılan açıklama ile kış mevsimine girilmesiyle birlikte beklenen sis, kar, sağanak, tipi ve buzlanma gibi durumlarda trafik ve güvenliğin olumsuz etkilenmemesi, yük ve yolcu taşımacılığındaki araçların olumsuz hava koşullarına minimum düzeyde maruz kalmalarının ardından yeni önlemler alındığı öğrenilirken, araçlardaki kış lastiği zorunluluğunun da gündeme geldiği kaydedildi.

Buna göre ulaşılan bilgiler kapsamında, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge ile kara yollarını kullanan kamyon, tanker, otobüs, kamyonet, minibüs gibi araçların otomobillerle birlikte her yılın 1 Aralık ve 1 Nisan tarihleri aralığında kış lastiği kullanmaları zorunluluğu hatırlatıldı. Kurala uymayanlara uygulanacak olan para cezasının ise yapılan açıklamada belirtildiği görüldü.

Bakanlıkça yapılan açıklamalar çerçevesinde; “İstanbul Ulaştırma Bölge Müdürlüğünce 01 Ocak – 01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği denetimleri yapılacak, kış lastiği kullanmayan araçlar hakkında 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 65/a maddesinde belirlenen para cezası uygulanacaktır. Ayrıca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca kış lastiği kullanmayan araçların işletmecilerine 715 lira para cezası tahakkuk ettirilecektir. Kış lastiği uygulaması İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri ile belediyeler tarafından denetlenerek kurallara aykırı hareket edenler hakkında yasal işlem uygulanacaktır. Mevsim şartları itibarıyla kara yollarımızda can ve mal emniyetini muhtemel kazalardan korumak amacıyla alınan kararlara bütün sürücülerimizin hassasiyetle destek olacaklarına inanıyoruz” ifadelerinin kullanıldığı belirlendi.

Ekonomi Haber

Enes Demircioğlu

Hayatta "gündem" dendiğinde çevresindeki herkesin kendisine koştuğu Enes, gündemi Serinletici ile dünyaya sunuyor. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü öğrencisi olan Enes, müziksiz yaşayamayanlardan...

You may also like...