Resmi: Kubica, 2019’da Williams’la Formula 1’e dönüyor

Share

Williams, bugün Abu Dhabi’de düzenlediği basın toplantısıyla birlikte 2019 yılında Robert Kubica ile yarışacağını açıkladı.

2006 Macaristan GP ile Formula 1’e adım atan Robert Kubica, BMW ve Renault ile toplamda 76 Grand Prix’ye katılırken, 2011 yılının başında bir ralli kazası geçirmiş ve kolundan ciddi şekilde yaralanmıştı.

2013 yılında WRC ile motor sporlarına geri dönen Kubica, 2014, 2015 ve 2016 yıllarını burada geçirdi ve 2017 yılında sürpriz şekilde 2011’deki kazadan sonra ilk kez bir Formula 1 aracını sürdü.

Williams’la yaptığı çeşitli testlerin ardından takım kendisine yarış pilotluğu teklif etmese de yedek ve gelişim pilotluğu teklif etti.

Yeni görevi kapsamında bu yıl sezon öncesi ve sezon içi testinin yanı sıra cuma antrenmanlarında piste çıkarak takıma iyi bir seviyede olduğunu gösterdi.

Williams’la 2019 yarış koltuğu için görüşmeler yapan Polonyalı pilot, sonuç olarak hayalini gerçeğe dönüştürmeyi başardı ve 2019 yılında Sergey Sirotkin’in Williams’taki koltuğunu kaptı.

Resmi açıklama bugün itibariyle gelirken, Kubica tam sekiz yıl aradan sonra Formula 1’e dönecek ve yarın kalan hikayesini devam ettirme şansı yakalayacak.

Kubica, “Öncelikle geride kalan birkaç yıl içerisinde hayatımın en zorlu döneminde bana yardımcı olan herkese teşekkür etmek istiyorum. Formula 1 gridine geri dönmek benim için gerçekten son derece zor bir mücadeleydi. Bir noktada imkansız gördüğüm şeyin şimdi mümkün olduğunu hissetmeye başlıyorum. 2019’da Formula 1 gridinde olacağımı açıklamak beni gerçekten çok heyecanlandırıyor.”

“Bu noktaya ulaşabilmek için çok uzun bir yolu geride bırakmam gerekiyordu ama bu mücadele artık bu açıklamayla son buluyor. Şimdi Williams’la pist üstünde yeni bir mücadele başlıyor. Kolay olmayacağını biliyorum. Ama özveriyle çalışarak, hem George hem de ben takımı daha yukarıya taşıyabilmek ve daha iyi bir noktaya gelmelerine yardımcı olmak için birlikte çalışacağız.”

“Gelecek yıl Formula 1 gridine geri dönmek, hayatımın en büyük başarılarından birisi olacak. Çok çalışma ve bağlılıkla, takımı iyi şeyler elde etmeleri konusunda motive etmeye yardımcı olacağımızdan eminim. Beni destekleyen ve bana inanan herkese teşekkürler. Sonunda gride Formula 1 aracının direksiyonunda döneceğim ve yeniden yarışmak için sabırsızlanıyorum.” dedi.

Claire Williams, “Robert’ın 2019 yılında yarış pilotu olarak George’a katılacağını duyurmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.”

“Williams olarak başardıklarından gerçekten çok etkilendik. Sahip olduğu güçlü karakter ve Formula 1’e dönebilmek için ortaya koyduğu azim saygıyı hak ediyor.”

“Sezon boyunca takıma olan bağlılığı ve arka planda ortaya koyduğu iş saygıyı hak ediyor. Williams takımının köklü ve oldukça saygın bir parçasıydı. Son derece dikkat çekici bir kararlılığı vardı ve bu, yeni göreviyle birlikte ön tarafa dönmeye çalıştığımız şu dönemde bizim için önemli olacak.”

“Ayrıca 2019’da gençliğin ve deneyimin bir karışımına sahip olmak bizim için heyecan verici. Pist üstünde neler başaracaklarını görmek için sabırsızlanıyoruz.”

“Zorlu bir sezonda bizim için ortaya koydukları zorlu çalışmadan ötürü Lance ve Sergey’e teşekkürler. Gelecekteki kariyerleri için onlar için en iyisini diliyoruz.” dedi.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...