Samsung Galaxy A serisi ekrandan parmak izi okuyacak

Share

Bu yılın başlarında, Samsung Galaxy A (2019) serisinin, ekran içinde parmak izi sensörüne sahip olabileceğiyle ilgili söylentiler dönmüştü. Ekran içinde parmak izi sensörünü son zamanlarda, özellikle Çin’li markalarda görmeye başlamıştık. Samsung’un bu özelliği şimdilik amiral gemisi modellerinde kullanması bekleniyordu. Ancak çıkan haberler, beklediğimizden farklı şeylerle karşılaşacağımızı söylüyor.

Parmak izi sensörü ekranda bulunacak

Günümüzde pek çok marka, orta segment cihazlarda yeni özellikleri kullanmaya başladı. Bu yüzden, bu yenilik aslında çok şaşırtıcı da gözükmüyor. Güney Kore‘de yayınlanan yeni bir rapora göre Samsung, bu yeni özelliğe yönelik adımlarını da atmış durumda. Şirket, donanımla ilgili tedarikçilerle anlaşmış durumda.

parmak izi

Bu özelliğin kullanılabilmesi için kullanılabilen iki farklı sensör bulunuyor. Galaxy A serisinde kullanılacak olan sensör, optik sensör olarak geçiyor. Optik sensörler ekranı aydınlatarak, parmaktan dönen ışığın yansımasıyla çalışır. Ekran içinde parmak izi sensörünü kullanan Çin’li markalar, modellerinde genellikle optik sensörleri tercih ediyorlar.

Bunun dışında Galaxy S10 modelinde kullanılması planlanan bir başka sensör daha bulunuyor. Ultrasonik sensör olarak bilinen bu sensör, parmak izinin üç boyutlu görüntüsünü oluştururlar. Bunu oluşturmak için, adından da anlaşılabileceği gibi ultrason kullanırlar. Bu sensörler daha hassas ve daha güvenilirdir.

Galaxy A serisinde tanıtılacak modellerin, hangilerinin bu teknolojiye sahip olacağı henüz belli değil. Ancak Galaxy S10‘dan önce tanıtılması muhtemel olan cihazlar, Samsung’un bu özelliği kullanan ilk modelleri olabilir.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...