Fiyatı 3 bin 500 TL’ye kadar olan telefonlara 12 taksit imkanı!

Share

BDDK yayınladığı düzenlemeye göre havayolları, yolcu acenteleri ve konaklama konusunda yurtiçi harcamalarında altı ay taksit hududu dokuz aya çıkarılacak. eskiz yönetmeliğine göre cep telefonunda ise kredi vadeleri Ocak 2019 sonuna kadar 6 aydan 12 aya çıkarılacak. Bu süreden sonra 12 taksit yalnızca ücreti 3 bin 500 TL’ye kadar olan telefonlar için uygulanacak.

Cep telefonu almak için kullanılan krediler istikbal yılın ocak ayı sonuna kadar 12 taksit olarak uygulanacak. 31 Ocak 2019 tarihinden itibaren ise yalnızca 3 bin 500 liranın altındaki telefonlar için 12 taksit uygulaması sürek edecek. Vatan içinde hava yolları, yolcu ve konaklama harcamalarında taksit hududu 6 aydan 9 aya çıkacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) sektörden gelen talepler üzerine cep telefonları alırken kullanılan kredilerin taksitlerini uzatmak için harekete geçti. BDDK yetkilileri sektörden stokların eritilmesi istikametinde bir talep geldiğini belirterek, bu talepler üzerine düzenleme taslaklarının hazırlandığını kaydettiler.

Bankaların Kredi İşlemlerine ilişkin yönetmelikte farkındalık yapılmasına yönelik taslakla cep telefonu alırken kullanılan banka kredilerinin vadelerinde değişikliğe gidildi. var düzenlemede “cep telefonu, tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi altı ayı aşamaz” ibaresi “tablet ve bilgisayar alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi altı ayı, ücreti 3 bin 500 TL’ye kadar olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi on iki ayı, ücreti 3 bin 500 Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu alımı amacıyla kullandırılan kredilerin vadesi altı ayı aşamaz” şeklinde değiştiriliyor.

Kredi kartına yok

Ancak taslakta geçici bir nesne ile 31 Ocak 2019 tarihine kadar 3 bin 500 liranın üzerinde olan cep telefonlarını almak amacıyla kullandırılan kredilerde 6 ay olan vade 12 ay olarak uygulanacak. Bu vaziyette 31 Ocak 2019 tarihine kadar cep telefonu almak için kullanılan kredilerde 12 ay taksit imkanı olacak. Bu tarihten sonra ise 3 bin 500 liranın altındaki telefonlar için yalnızca 12 ay taksit yapılabilecek. Buna bedel cep telefonu alırken kredi kartı kullanılırsa rastgele taksit uygulanmayacak. Kredi kartıyla cep telefonu alınmasına yönelik düzenlemelerde rastgele bir farkındalık öngörülmedi. Bir müddet Evvel yolcu beraberinde getirilen cep telefonu maktu harç tutarı 500 lira olarak belirlenmişti. BDDK’nın hazırladığı başka taslakla Vatan içi konaklamaya kolaylık getiriliyor. Banka Kartları ve Kredi Kartları hakkında yönetmelikte farkındalık yapan taslakta Vatan içinde yapılacak hava yolları, yolcu ve konaklama harcamalarının taksit hududu 6 aydan 9 aya çıkarılacak. var düzenlemede Vatan içi Veyahut Vatan dışı ayrımı bulunmuyor.

En fazla iPhone’a yarayacak

Teknoloji meraklılarının heyecanla beklediği akıllı telefon modeli iPhone Xs ve iPhone Xs Max Türkiye’de 30 Kasım’da satışa çıkıyor. BDDK’nın yaptığı değişiklikle tüketiciler Yepyeni iPhone modellerine fiyatları 3.500 Tl üzeri olduğu için 31 Ocak 2019’a kadar 12 ay taksitle ulaşabilecek. Bu da Türkiye’deki akıllı telefon pazarında olduğu gibi satış düşüşü yaşayan Apple’a da moral verecek. Apple’ın Yepyeni modellerinin Türkiye’de satışa çıkışıyla, 12 taksit uygulamasının özdeş döneme eşit gelmesinin iPhone satışlarını Müspet olarak etkilemesi bekleniyor.

Hürriyet

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...