2019 Range Rover Evoque

Share

2010 yılında beri bizlerle olan Range Rover Evoque, etkileyici tasarımı sayesinde segmentinde inanılmaz bir başarıya ulaştı. Aracı bu yıl yenileyen ve 2019’da satışına başlayacak olan Land Rover ikinci nesil Evoque’u tanıttı.

Ana hatlara bakıldığında sanki makyajlanmış gibi görünen otomobilin tasarımı ilk nesil Evoque ile Velar arasında. Örneğin artık siyah renkli korumalara sahip olmayan çamurluklar, ince yapılı LED farlar ve siyah renkli stoplar Velar’da da aynen kullanılmış. Jant seçenekleriyse 17 ile 21 inç arasında çaplar sunuyor.

İç mekanında yeni nesil Range Rover modellerinden detaylar bulunan otomobilde dijital gösterge paneli, dokunmatik butonlara sahip direksiyon simidi, ve bir çift dokunmatik ekran sunan orta konsol bulunuyor. 40:20:40 oranında yatırılabilen arka koltuklar sayesinde bagaj hacmi 591 ile 1.383 litre arasında değişiyor.

4.37 metre boya ve 1.9 metre genişliğe sahip olan ikinci nesil Evoque’u aks mesafesi de 2.68 metre uzunluğunda. 600 mm’lik su geçiş derinliğiyle 25 derece yaklaşma ve 30.6 derece uzaklaşma açıları sunan aracın sunduğu ClearSight GroundView isimli sistem kameralar kullanarak aracın ön bölümünün altında neler olduğunu gösterebiliyor.

Kaputu altında turbo beslemeli, 2 litre hacimli motorlar bulunacak olan Evoque’un Diesel üniteleri 150, 180 ve 240 beygir güç, sırasıyla 380, 430, 500 Nm tork üretebilirken benzinliler 200, 250 ve 300 beygir güç, 340, 365 ve 400 Nm tork üretebiliyor. Bütün motor seçeneklerinde dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli tam otomatik şanzıman sunulurken en güsüz Diesel motor önden çekişli ve manuel şanzımanlı olarak da alınabilecek.

En güçlü benzinli ve Diesel ünitelerde standart olarak gelen 48 Volt sistemse frenleme halinde sürat 17 km/s altına indiğinde motoru durduruyor. Fren enerjisini depolayan sistem hızlanma sırasında bu enerjiden faydalanıyor. Diğer motor seçenekleriyle de opsiyonel olarak alınabilen bu özelliğin yanında 2019 yılının sonlarına doğru 3 silindirli motorla donatılan şarj edilebilir hibrit araç da ortaya çıkacak.

Onur Koray

Ortaokul ve lise yıllarını İstanbul, Saint-Joseph Fransız Lisesi’nde geçiren Onur Koray, daha sonra üniversite eğitimini A.B.D.’nin Pennsylvania eyaletinde makine mühendisliğinde tamamladı. 2002 yılından bu yana Ekşi Sözlük’te Agamemnon adıyla yazdığı yazıları kişisel blog’u ile daha geniş bir içerikle sunan Onur Koray’ın otomobil yazıları, haftalık olarak yayınlanıyor.

You may also like...