LinkedIn 18 milyon hesabın gizliliğini ihlal etti!

Share

Son zamanlarda sosyal medya şirketleri başta olmak üzere, internet üzerinden sanal hizmet veren şirketlerde, kullanıcı verilerinin gizliliği konusunda büyük sorunlar yaşanabiliyor. Facebook, bu konuda en çok gündeme gelen şirketlerden birisi. İş dünyasında yoğun bir şekilde kullanılan LinkedIn, aktif olarak 600 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Son zamanlarda çıkan haberlere göre şirket, kullanıcı verilerini ihlal eden bir takım uygulamalara başvurmuş.

Sosyal medya devleri, veri gizliliğini ihlal ediyor!

Konuyla alakalı detaylar, İrlanda‘da yürütülen soruşturmalardan birine ait. 2017 yılında bir kullanıcıdan gelen şikayet sonrası, İrlanda Veri Koruma Komisyonu, Microsoft‘a ait LinkedIn hakkında soruşturma başlatmıştı. LinkedIn, sosyal medya ağını kullanmayan kişilere ulaşımı kolaylaştırabilmek için, 18 milyon kişinin e-posta adresini kullanmış.

Bu şikayet sonrası, soruşturmayı bitiren İrlanda Veri Koruma Komisyonu “Sorun dostane bir şekilde çözüldü.” açıklamasında bulundu. LinkedIn, şikayete konu olan veri işlenmesini durdurmak için, bir dizi eylemi acilen uygulamaya aldı. Bunun dışında aynı komisyon, diğer sosyal medya devlerinin soruşturmalarını da, aktif şekilde inceliyor.

Raporda, Facebook’un yüz tanıma işlevine yönelik sorgulama ile birlikte, Whatsapp ve Facebook‘un kullanıcı verilerini nasıl paylaştığı da, halen devam eden davalar arasında.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...