Sizi terk etmeyeceğinin 7 işareti

Share

Güzel, mutlu ve en önemlisi de sağlam bir ilişkiye sahip olmak hemen herkesin hayali. Ancak ne yazık ki, günümüzde bu öyle pek de kolay değil. Uzmanlarsa hayatındaki erkeğin kısa sürede buhar olup gitmesini istemeyen kadınlara tavsiyeler veriyor ve potansiyel sevgililerinde bu yedi karakter özelliğini aramalarını öneriyor.

Muhteşem bakışlar, heykel gibi bir vücut ve parlak bir kariyer… Hayat arkadaşınızı seçerken başlıca kriter olarak bu benzerlerini alıyorsanız, ileride hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz; hemen söyleyelim. Çünkü uzmanlar ilişkiyi güçlü temellere oturtan özelliklerin çok daha farklı olduğunu belirtiyorlar. Onlara göre, yanda sıralanan yedi önemli özelliğe sahip olan partner adaylarının gelecekte size terk etme ve hayal kırıklığına uğratma ihtimali, elbette yüzde yüz olmasa da, diğerlerine göre çok daha düşük.

1) GEÇMİŞTEKİ İLİŞKİ KARNESİ SAĞLAM OLSUN
Partner adayınızda araştırmanız gereken ilk şey geçmiş ilişkileri olmalı. Ne yapın, ne edin hem kendisinden hem yakın çevresinden eski ilişkileri hakkında bilgi toplamaya bakın. Elbette, ne kadar iyi karakterli olursa olsun, herkes bir ya da birkaç başarısız ilişki yaşayabiliyor. Ancak yine de birisinin, mütemadiyen kısa süreli, düzensiz aşklar yaşaması, sık sık partner değiştirmesi iyiye işaret değil. Özellikle arkadaşlarının “onun kiminle takıldığı belli olmaz, her gün başka kızla görürdük” diyerek hatırladıkları erkeklere karşı ekstra dikkatli olmak da fayda var.

2) EBEVEYNLERİNİN İLİŞKİSİNİ YABANA ATMAYIN
Bir çocuk öncelikle anne-babasının ilişkilerini örnek alır. Ve onların ilişkisinin yarattığı travma onun tüm geleceğini etkileyebilir. Bunun için mutlaka boşanmış olmaları da gerekmiyor. Eğer mümkünse ebeveynlerini gözlemleyin. Babası annesine nasıl davranıyor? Bu önemli bir ipucu çünkü büyük ihtimalle o da size benzer şekilde davranacak.

3) STRESLE KOLAY BAŞ EDEN BİRİSİNE GÜVENİN
Bir erkek ya da kadının stresli durumlarla baş etme potansiyeli onun karakteri hakkında da çok önemli ipuçları veriyor. Üstelik bu potansiyel, onun ilişkinin olası zor zamanlarına karşı nasıl bir tavır alacağını da açıkça ortaya koyabiliyor. Partner adayınızı izleyin: Trafik sıkıştığında, restoranda yemeği geciktiğinde ya da herhangi bir hatayla karşı karşıya geldiğinde nasıl tepki veriyor? Tahammül sınırları çok mu dar? Bilinen o ki, sinirli bir yapıya sahip, güçlükler karşısında kolayca pes eden kişiler aynı dayanıksızlığı ilişkileri çıkmaza girdiğinde de gösteriyor ve oradan hemen uzaklaşmak isteyebiliyorlar.

4) EMPATİ YAPABİLEN BİRİNİ SEÇİN
Empati, sadece kadın – erkek değil tüm ilişkilerde anahtar kelime. Eğer bir birey, kendisini objektif şekilde karşısındakinin yerine koyabiliyor, onun hislerini anlayabiliyorsa, yaklaşımı da çok daha farklı oluyor. Empati yapabilen kişiler etraflarındakilere kolay kolay öfkelenmiyor, onları kolay kolay suçlamıyor, kavga etmiyorlar. Bu sayede de çok daha sağlam ve uzun süreli ilişkiler kurabiliyorlar.

5) İLETİŞİMİ GÜÇLÜ OLSUN
Başarılı ilişkilerin altın anahtarlarından biri empatiyse, bir diğeri de kuvvetli iletişim. Herkes konuşuyor ama ne yazık ki, herkes kendisini tam olarak ifade edemiyor. Oysa sadece yanlış anlaşmazlıklardan, doğru seçilmeyen kelimeler yüzünden bile o kadar çok çift sorun yaşayabiliyor ki, inanması güç. Mutluluğunu, mutsuzluğunu, sevdiği ya da sevmediği şeyleri açıkça ifade eden bir partner sizin işinizi de kolaylaştıracak.

6) SİZE YAKIN OLMAK İSTEMESİ İYİYE İŞARETTİR, UNUTMAYIN
Dokunmak sadece insanlar için değil, tüm canlılar için iyileştirici özelliğe sahip, muhteşem bir şey. Fiziksel temastan hoşlanan, her fırsatta elinizi tutan, saçınıza dokunan bir partnerin duygusal olarak da daima size yakın olacağına inanabilirsiniz. Oysa bunun aksine, kişisel alanını korumaktan hoşlanan, fiziksel temastan kaçınan kişilerin yalnızlığı sevdiği de bir gerçek. Bu kişilerin zamanla değişeceğini düşünmeyin.

7) İLGİ ALANLARINIZIN ORTAK OLUP OLMADIĞINA DİKKAT EDİN
Birinin gülüşüne bayılabilirsiniz, karın kasları karşısında deli olabilirsiniz ama unutmayın ki eğer aynı şeyleri yapmaktan hoşlanmıyorsanız, eninde sonunda onunla vakit geçirirken sıkılacaksınız. Öte yandan uzmanların yaptığı açıklamalara göre, ortak hobileri paylaşan, aynı sporu yapan, film ve müzik zevkleri ortak olan çiftler çok daha mutlu ve imrenilen ilişkiler kurabiliyor.

SORU SORMAKTAN KORKMAYIN
Pek çok kadının yaptığı bir hata var; o da ‘karşımdakini ürkütürüm’ çekincesiyle soru sormaktan kaçınmak. Oysa unutmamanız gerekiyor ki, belki de onunla birlikte yeni bir hayata adım atacak, tüm kaderinizi etkileyecek bir karar vereceksiniz. İşte bu yüzden o ve geçmişi hakkında mümkün olduğunca çok bilgi edinin ve size bu bilgileri sağlayacak anahtar soruları sormaktan korkmayın.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...