Cilt bakımının hakkını verin

Share

1. Adım: Makyaj Temizleme

Söz konusu cilt bakımı olduğunda bu asla değişmeyecek ve devredilemeyecek bir adım! Unutanlara tekrar hatırlatalım ki makyajla uyumak gece cildimizi sandığınızdan çok daha fazla etkiliyor. Biriken fazla yağ ve kir ciltte siyah noktalara, akneye ve erken yaşlanmaya sebep oluyor. Makyaj malzemelerinin çoğu neme karşı dayanıklıdır ve nemi cildinizden uzak tutar; bu nedenle genel temizleme öncesi cildi makyajdan, makyaj malzemelerini rahatlıkla çözebilecek yağ bazlı bir ürünle arındırmak şart. Makyaj temizleme yağıyla cildinizde dairesel hareketler yaparak ürünleri çözebilir ve ılık suyla yıkayabilirsiniz. Daha hızlı ve pratik bir çözüm arıyorsanız yağ içeren çift fazlı misel suyu pamuğa dökerek makyajınızı tamamen çıkarabilirsiniz. Bu tip ürünler hem göz, hem dudak, hem de ten makyajını kolayca söküp atar.

2. Adım: Yıkama

Şimdi cilt bakımının ana adımına geldi sıra. Avucunuza bozuk 1 lira büyüklüğünde (en ideal miktar) cilt temizleme ürününüzden alın ve nemli cildinize (ovuşturma, çekiştirme gibi agresif hareketlerden kaçının) nazikçe uygulayın. Ürünü alnınızdan başlayarak boynunuza kadar uyguladığınızdan emin olun; özellikle gözeneklerin yoğun olduğu T bölgesine yoğunlaşın. Ardından cildinizi ılık suyla durulayın. Burada en önemli nokta suyun sıcaklığı çünkü sıcak su ciltte kızarıklıklara ve kuruluğa sebep olabiliyor. Kuru ciltliyseniz krem yapıda ürünler sizin için en ideali ancak yağlı bir cilde sahipseniz tercihinizi köpük ürünlerden yana kullanın. Önemli bir tüyo; eğer cilt bakım rutininizi bir cilt temizleme cihazıyla uygularsanız hem daha etkili sonuç alır hem de kan dolaşımını hızlandırmış olursunuz.

WOMAN FACE WASH ile ilgili görsel sonucu

3. Adım: Tonikleme

Bu adım cildi kalıntılardan arındırmak için ekstra temizleme sağlar. Daha da önemlisi uygulayacağınız serum ya da nemlendiricinin penetrasyonunu güçlendirir. Nemli ve temiz cilt, kullandığınız ürünleri çok daha iyi absorbe eder. Elinize bir parça pamuk alın ve tonik döktükten sonra cildinizi pamuğu kaydırarak arındırın. Bu yöntemin cilde sıkılan sprey formdaki toniklerden çok daha etkili olduğunu söyleyebiliriz. Bu adımı yaparken saç hattınızı ve gıdınızı da ihmal etmeyin. İki bölge, yıkama adımında en çok ihmal edilen bölge olduğu için tonikleme daha büyük önem kazanıyor. Eğer cildiniz yağlanmaya ve parlamaya müsaitse dengede tutmak için salisilik asit içeren bir ürün de kullanabilirsiniz.

Ä°lgili resim

BU ÜÇ ADIMI SABAH DA UYGULAMALI MIYIZ?
Hayır, şart değil. Eğer kuru ve hassas bir cilde sahipseniz, gece bakımınızı da eksiksiz tamamladıysanız sabah yüzünüzü sadece su ile yıkamanız yeterli. Ancak yağlı cildiniz varsa, gece biriken sebumdan arındırmak için yüzünüzü yıkama köpüğünüzle yıkayın. Akneli cilde sahipseniz ve gece yüzünüze akne karşıtı ürünler kullanıyorsanız sabah güneşe çıkmadan önce cildinizi bu ürünlerden tamamen arındırdığınıza da emin olun. Ardından günlük güneş koruyuculu kreminizi uygulamayı unutmayın.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...