Marie Antoinette’in incileri dünya rekoru kırdı

Share

“Ekmek yoksa pasta yiyin” sözü ile unutulmayan Fransa’nın ünlü Kraliçesi Marie Antoinette’in incileri açık artırmaya çıktı. Sotheby’s Açık Artırma Evinin Cenevre’deki şovunda gösterilen incili ve pırlantalı kolye $36 milyona satılarak bir dünya rekoru kırdı.

$2 milyon değer biçilen inciler, açık artırma süresince rekor fiyata satılarak, dünyanın en pahalıya satılan incisi rekorunu kırdı. 200 senedir görücüye çıkmayan bir mücevher kolleksiyonunun parçası olan kolyenin yanı sıra Kral Charles X’in takıları ve Parma Dükünün mücevherleri de yer aldı.

Marie Antoinette’in kolyesinden önce, rekorun sahibi 2011’de Christie’s açık artırmasında satılan Elizabeth Taylor inci kolyesiydi. $11.8 milyona satılan inci kolye, 7 senedir en pahalı inci kolye ünvanını taşırken, Fransa’nın son Kraliçesi, rekoru açık ara ile geçti!

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...