WhatsApp reklam dönemi çok yakında başlıyor

Share

Geçtiğimiz ay paylaşmış olduğumuz haber ile birlikte WhatsApp için yeni bir dönemin başlayacağını duyurmuştuk. Bilindiği üzere yayınlanacak olan güncelleme ile birlikte WhatsApp reklam dönemi resmen başlayacak. Bugün ise yapmış olduğu sızıntılarla tanınan, WAbetaInfo tarafından aktarılan bilgilere göre, önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan yeni güncelleme ile birlikte artık Durumlar kısmında kullanıcılara reklam gösterilecek.

WhatsApp reklam güncellemesi çok yakında geliyor

Faceebook‘a yakın kaynaklardan aktarılan bilgiler doğrultusunda son zamanlarda Instagram ve WhatsApp‘ta peş peşe yaşanılan ayrılıkların en büyük nedeni olarak, yakın zaman içerisinde kullanıma sunulacak olan reklamlar olarak gösteriliyor.

Bilindiği üzere Facebook‘un sahip olduğu uygulamalarda kişilerin verileri toplanıp, reklamlar kişiye özel olarak hazırlıyor. İş böyle olunca, kullanıcılardan doğrudan veri toplamayı reddeden üst düzey yöneticilerin bu sebepten ötürü görevlerini bıraktığı iddia ediliyor.

Facebook 2014 yılında WhatsApp’ı satın aldığında, uygulamanın tamamen ücretsiz ve fonksiyonlar açısından diğer hizmetlerden tamamen bağımsız kalacağını açıklamıştı. Ardından WhatsApp kurucu ortağı Brian Acton, Mark Zuckerberg’in en başından beri hedefinin WhatsApp’a reklam alma olduğunu ifade etmişti.

WhatsApp reklam

Yapmış olduğu isabetli sızıntılarıyla ünlenen WABetaInfo tarafından ortaya çıkarılan son bilgilere göre, Facebook, WhatsApp reklamları üzerinde çalışmaya başlamıştı. Bugün ise yaşanılan gelişmeye göre, önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan güncelleme ile birlikte Durumlar kısmında reklamlar gösterilmeye başlanacağı ön görülüyor.

Yine aynı şekilde Facebook ve Instagram‘daki reklam algoritmasını devam ettirecek olan yetkililer, yukarıda belirtmiş olduğumuz gibi rama alışkanlıklarımıza uygun olarak reklamlar bizleri karşılayacak.

Böylece reklamsız WhatsApp dönemi kapatacak olan yetkililer, şimdiden kullanıcıların büyük tepkisi ile karşılaşmış durumdalar. İlk olarak WhatsApp iOS sürümü için başlayacak olan WhatsApp reklamları, ilerleyen günlerde WhatsApp Android kullanıcıları için kullanıma sunulacak.

Shiftdelete

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...