F1: Abu Dhabi testlerini Ferrari’den Leclerc zirvede tamamladı

Share

Charles Leclerc, çarşamba günü gerçekleştirilen testte en hızlı isim olmayı başardı ve iki günlük testin en iyi derecesini yapan isim oldu.

Pirelli, 2019 yılı için hazırladığı lastikleri bu iki günlük testte takımların kullanımına sunarken, takımlar bu lastikleri test ederek deneyim kazandılar ve bu lastikleri 2018 versiyonuyla karşılaştırdılar.

Leclerc, sabah bölümünde zaten Sebastian Vettel’in salı günkü en iyi derecesini geçmişti ve öğleden sonra bu dereceyi daha da ilerletti.

Genç sürücü 1:36.450 ile iki günlük testlerin en iyi derecesini yapmayı başardı ve hem günü hem de testleri zirvede noktaladı.

Bu derece, Lewis Hamilton’ın pazar günkü 1:34.494’lik pole pozisyonu derecesinden 1.7 saniye daha yavaştı.

Pierre Gasly, bugün ilk kez resmi bir Red Bull pilotu olarak Avusturyalı takımla piste çıktı ve Leclerc’in en yakın takipçisiydi.

Fransız pilot başlangıçta 1:37.976 yapmıştı ancak sonrasında derecesini birazcık daha geliştirdi ve 1:37.916 ile ikinci oldu.

Lance Stroll, yeni takımı Racing Point Force India ile günü üçüncü sırada tamamladı.

Kanadalı sürücü, öğleden sonra derecesini geliştiremezken en iyi derecesi 1:38.044’tü.

Mercedes pilotu Valtteri Bottas da tıpkı Stroll gibi en iyi derecesini sabah bölümünde yaptı ve 1:38.448’le dördüncü en hızlı isim oldu.

Carlos Sainz Jr, öğleden sonra tempo yükseltti ve McLaren’la ilk günün 1:38.547 ile beşinci sırada tamamlamış oldu.

Renault’da Artem Markelov sorunsuz bir gün geçirip altıncı olurken, onu öğleden sonra Robert Kubica’dan aracı devralan George Russell takip etti.

Markelov 1:38.590 yaparken, Russell 1:38.802 yaptı.

Toro Rosso’da Daniil Kvyat günün en çalışkan ismiydi ve 155 tur ve 1:38.862’lik derecesiyle sekizinci oldu.

Haas’ta Louis Deletraz 1:39.069’la dokuzuncu olurken, Robert Kubica 1:40.265’le günü onuncu sırada tamamladı.

Antonio Giovinazzi günü 11. sırada tamamlarken, pit çıkışında durarak seans içerisinde bir kez kırmızı bayrağa sebep oldu.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...