Serinletici Sinema Kulübü: There’s Something About Mary

Share

Serinletici Sinema Kulübü’nde çanlar 90’lı yılları özleyenler için çalıyor! Haftanın filmi ‘There’s Something About Mary’ sizlere bir rüyanın nasıl gerçekleşebileceğini anlatacak…

Normallikler ve imkansızlıklar…
Ted, normal bir gençti. Diş telleri ve demode saçlarıyla pek de popüler olduğu söylenemezdi. Buna karşın hayatında başına gelebilecek en güzel şey gelmişti: Muhteşem bir kız, Ted’e baloya kendisiyle gitme teklifinde bulunmuştu. Ted, bunu hak edecek ne yaptığını bilmiyordu. Mary’e ilk görüşte aşık olmamak imkansızdı. Peki ama oklar Ted’e döndüğünde?!

there's something about mary ile ilgili görsel sonucu

Kaybedenler Kulübü!
Ted, Mary’nin kardeşi Warren’ı korumaya çalışırken dikkatini çekmişti bu güzel kızın. Warren, Mary’nin zihinden engelli kardeşiydi. Mary, Ted’in Warren’ı savunduğunu gördüğü an bu çocukta farklı bir şeyler olduğunu hissetmişti. Evet, baloya onunla gitmeliydi… İşte kaybedenler kulübünün en asil üyeliğine aday olan Ted’in Mary ile tanışma hikayesi bu hadiseye dayanıyordu.

there's something about mary ile ilgili görsel sonucu

Uçurum.
Aradan uzun yıllar geçmişti; fakat Ted hala Mary’i kafasından silip atamamıştı. O, hayatının aşkıydı. Balo için Mary’i evinden almaya gitmişti. Ve nasıl da her şey tersine dönüvermişti. Warren’ın bir sinir harbi yaşaması, ardından Ted’in başına gelen trajikomik ve utanç verici kaza, Mary ile aralarına bir uçurum gibi girivermişti. Okul bitiminde Mary ve ailesinin başka bir şehre taşınmaları da bu korkunç tabloyu tamamlamıştı. Ted, hayatının aşkını kaybetmişti.

there's something about mary ile ilgili görsel sonucu

İkinci şans!
Evet gerçekten de aradan uzun yıllar geçmişti, fakat Ted’in ‘Mary saplantısı’ yerinde kalmıştı. Öyle ki psikologlar bile Mary’nin adına aşina hale gelmişlerdi. Psikologlardan sonra sıra dedektiflere gelmişti belli ki. Ted, arkadaşının bir parça cesaretlendirmesiyle bir özel dedektifle anlaşmıştı. Mary ile zamanında her şey yarım kalmıştı; ikinci bir şansı hak ediyorlardı.

Ä°lgili resim

Yalanlar…
Özel dedektif Pat Healy garip bir tipti. Buna rağmen bağlantıları sayesinde Mary’i bulmayı başarmıştı. Dahası Mary’i umduğundan daha ‘harika’ bulmuştu. Ted’in neden bunca yıl bu kızı aklından atamadığını anlamaya başlamıştı. Mary’e karşı beslemeye başladığı ilginç duygular ona mesleki ahlak anlayışını(!) yok saydıracak bir şey yaptırdı: Yalan söyledi!

there's something about mary movie ile ilgili görsel sonucu

Hayal kırıklığı…
Pat’in Mary ile birlikte olmasının tek yolu, Ted’in Mary saplantısından vazgeçmesiydi. Bu sebeple Ted’in kafasında korkunç bir Mary manzarası yarattı. Ted, yaşadığı hayal kırıklığı ile Mary’i anılarındaki güzel haliyle hatırlamaya karar verdi. Evet, hayatına devam etmeliydi. Herkes devam etmişti, Mary devam etmişti, o da etmeliydi. Peki ama nasıl?

Türlü felaketler!
Ted kafasındaki sorularla boğuşurken, Pat Miami’ye taşınmış ve Mary’i elde etmek için çalışmalara başlamıştı. Kendini maceracı bir mimar olarak göstermiş ve hayattaki amacının kötü durumdaki insanlara yardım etmek etmek olduğuna inandırmıştı. Mary adım adım Pat’e aşık olurken Ted de Miami’ye doğru yola çıkmıştı. İmkansız bir yolculuktu bu. Başına türlü felaketler gelmişti; fakat onu amacından kimse alıkoyamayacaktı.

Ä°lgili resim

Hayata ve hatalara…
Mary ile karşılaşması bambaşkaydı. Hiç anlamadan eski günlere dönüvermişlerdi. Fakat mutlulukları Ted’in sakladığı beyaz yalanlar sebebiyle çok da uzun sürmeyecekti. Unutmayın hayat hataları kabul edebilir; fakat çok geç olmadan dönülen hatalar size bambaşka bir hayat kazandırabilir. Mary ve Ted’in bu eğlenceli hikayesi sizlere günümüzde artık var olmayan bir sempatiklik ve şapşallık ruhu katacak.

Ä°lgili resim

İyi seyirler…

Serinletici Sinema Kulübü puanı:



Fragman:

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...