Villeneuve: Bottas utanç verici, 2019’da gönderilebilir

Share

Jacques Villeneuve, Valtteri Bottas’ın 2018’deki performansını “utanç verici” olarak yorumladı ve Fin pilotun takımdan gönderilebileceğini işaret etti.

Valtteri Bottas, 2018 sezonunda öndeki üç büyük takımda mücadele eden ancak yarış kazanamayan tek sürücü oldu.

Sezonu Ferrari pilotlarının yanı sıra takım arkadaşı Lewis Hamilton ve Red Bull pilotu Max Verstappen’in gerisinde beşinci sırada tamamlayan Bottas, aynı zamanda turbo motorlar döneminde Mercedes fabrika takımıyla bir sezonda yarış kazanamayan tek sürücü oldu.

Jacques Villeneuve, Abu Dhabi’deki sürüşü ve 2018’deki performansının ardından Bottas’a sert şekilde yüklendi.

“Abu Dhabi yarışı zavallı Bottas için utanç verici bir yarıştı. En berbat sürüşlerinden bir tanesiydi.”

“Lastiklerinin bittiğini söylediler. Bu yüzden pite alarak, onu mutlu etmek için sorunun lastik hamurunda olduğunu söylediler.”

“Gelecek yıl Mercedes’te bir değişiklik tehlikesi olacak. Mercedes’in 2019’da Bottas’ın yerine Ocon’u getirebileceğini düşünüyorum. Bu ihtimal sezon boyunca devam edecek. Bu yıl kesinlikle Williams’takiyle aynı seviyedeydi.”

“Mercedes’in neler yapabileceğini görmek için sadece Lewis’e bakmanız yeterli. Bottas bu tempoya ayak uyduramadı. Bu tabii ki onun için utanç vericiydi.”

“Lewis piti bitirdikten sonra üç saniye gerisindeydi. Bu tabii ki utanç verici. Hamilton seviyesinde değil. Zaten bütün yıl gördüğümüz şey buydu. Onun seviyesi bu kadar, gördüğünüz gibi sadece iki numara.”

Ferrari gelecek yıl Kimi Raikkonen yerine Charles Leclerc ile yarışacak.

Villeneuve, “Ferrari’ye Bottas’ın yaptığı gibi yardımcı olmak için gitmeyecek.”

“Yine de onun için zor olacak. Adapte olması gerekecek ama şampiyona uzun ve asla neler olacağını bilemezsiniz. Yanında kendisine yardımcı olabilecek insanlar, Jock Clear var.” dedi.

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...