Aralık ayını sevmemiz için 5 neden!

Share

1- Tabii ki yılbaşı!
Aralık ayı demek, yılbaşı demek. Tarihler 1 Aralık’ı gösterdiği andan itibaren kafamızın içinde ‘jingle bells’ çanları çalmaya başlıyor. Hemingway’in aksine, biz ‘çanların kimin için çaldığını’ biliyoruz. Christmas Hristiyan adetidir tarzı safsatalara kulaklarımızı tıkıyoruz ve bu ay içimizdeki çocuğu özgür bırakıyoruz. Unutmayın çocuk olmanı birkaç kuralı vardır: Bolca heyecan, biraz yaramazlık ve birkaç okkalı kahkaha!

2- Karlar düşer…
Biz saygıdeğer insanoğlunun sebep olduğu ‘küresel ısınma’ nedeniyle artık mevsimlerin kafası bir hayli karışmış vaziyette. Oysaki aralık ayında lapa lapa yağan karlar süslüyor bizim anılarımızı. Dolayısıyla anılarımıza sadık kalıyor ve hayallerimizi bu doğrultuda şekillendiriyoruz.

3- Yeni umutların şerefine!
Yeni bir yılın gelecek olması hayatımıza yepyeni umutlar serpiştiriyor. Kimilerine göre tarihin son rakamındaki basit bir değişiklik olarak düşünülse de bizim beklentilerimiz tam aksi yönde. Biz yeni tarihi yeni bir sayfa olarak düşünüyoruz. Daha cesur kararlar için ve daha büyük umutlar için harika bir sayfa.

4- Abart. Çoğalt. Parlat.
Yeni yılda yeni bir hayat için en güzel sırları tabii ki Nil Karaibrahimgil’den duyabiliriz. Hayat enerjisi, sadeliği, bazen abartı rengarenkliği ile tanıdığımız Nil, hayatı parlatabilen insanlardan. Kendine yakıştıramadığı hiçbir şey yok bugüne kadar. Üzerinde bir kot da, bir şarkı da, abartı bir kostüm de şahane duruyor. Özgüven böyle bir şey olsa gerek. Siz de yeni yılda üzerinize özgüven pelerininizi geçirin; sonrasında mutlulukları abartın, güzelliğinizi çoğaltın, kariyerinizi parlatın.

5- En uzun gece
21 Aralık tarihinde en uzun geceyi yaşıyor Kuzey Yarım Küre. Yeni bir yıla girmemize sayılı günler kala yaşanan bu doğa olayı, adeta bize ‘her karanlığın ardından güneşin doğacağını’ anlatıyor. Unutmayın, ne kadar uzun sürerse sürsün muhakkak güneş doğacak. Dahası klasik bir laf olacak ama yıldızların en parlak göründüğü anlardır zifiri karanlık. Siz de kendinize yıldız hatta yıldızlar bulun. Onları yanınızdan ayırmayın, yolunuzu kaybettiğinizde doğru yolu bulabilin…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...