Montezemolo: Hamilton olsa Ferrari ile şampiyon olmuştu

Share

Eski Ferrari başkanı Luca di Montezemolo’ya göre Ferrari eğer Lewis Hamilton’la yarışsaydı 2018’de dünya şampiyonu olmuştu.

Ferrari bu yıl pek çok pistte iyi bir performans gösteren son derece hızlı bir araç üretmesine karşın hem Sebastian Vettel’in hem de takımın hatalarıyla birlikte bu şampiyonluğu kaybetti.

Ferrari’nin efsanevi başkanı Luca di Montezemolo, “2018 sezonu Hamilton’ın şimdiye kadarki en iyi sezonuydu ve fark yaratmayı başardı. Krizleri vardı ve bazen sorunlarla da boğuştu. Ama bu yıl Ferrari’de olsa şampiyon olurdu.”

“Elbette Vettel’i küçümsemek istemiyorum çünkü rekabetçi bir araçla her şeyi yeniden yapma fırsatı olacak.”

“Onu desteklemek gerekiyor. Bu tarz durumlarda takımın kenetlenmesi gerekir çünkü birlikte kazanır, birlikte kaybedersiniz.”

“Günümüz Ferrari’si çok farklı. 2014’ün Ekim ayındaki çocukların çoğu yok ve benim bıraktığım Ferrari’ye kıyasla çok farklı bir zihniyeti var.”

“Ferrari bu yıl iyi bir araç üretti ve bazen Mercedes’ten daha iyi olmayı başardı. Fakat sonunu getiremediler.”

“Vettel bazen belirleyici olabilecek hatalar yaptı ama dünya şampiyonluğunu alabilmek için her şeyi denemelisiniz. O en iyi sürücülerden birisi ve her zaman takıma yakın. Önemli olan şimdi ona destek vermek.”

“Hayal kırıklığı yaşıyor ve desteğe ihtiyacı var. Çok güçlü bir çocuğun, büyük bir geleceğin takıma katılmasıyla buna daha da fazla ihtiyacı var. Bu tarz durumlarda takımı bir arada tutmanız gerekir.”

“Schumacher bile ilk günlerinde hata yapmıştı.” dedi.

Montezemolo, Formula 1’e dönüş ihtimalini “Yüzde sıfırın bile altında” şeklinde yorumladı.

Motorsport

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...