Qualcomm Snapdragon 855 5G desteğiyle tanıtıldı

Share

Qualcomm Summit etkinliğinde tanıtılan Qualcomm‘un yeni üst seviye işlemcisi Snadpragon 855 tanıtıldı. İşte 5G desteği ve 4. nesil yapay zeka ünitesi ile dikkat çeken Snapdragon 855 özellikleri ve tüm detayları.

Snapdragon 845 işlemcisiyle halihazırda birçok amiral gemi modelinde karşımıza çıkan Qualcomm, 2019 yılının amiral gemi modelleri için geliştirdiği yeni üst seviye işlemcisi Snapdragon 855 ile karşımızda.

Snapdragon 855 neler sunuyor?

Qualcomm’un Hawaii’de düzenlediği ve ShiftDelete.Net olarak bizimde katılım gerçekleştirdiğimiz Summit etkinliğinde, amiral gemi modelleri için geliştirilen üst seviye işlemcisi Snapdragon 855 duyuruldu.

7 nm üretim teknolojisiyle üretilen yeni işlemci Apple, Samsung ve Huawei’nin yeni işlemcileri gibi yapay zeka birimine de yoğun bir şekilde odaklanılmış. Mimari güncellemelerin ve üretim teknolojisinin geliştirildiği 855, ayrıca yapay zeka ve 5G performansıyla öne çıkacak gibi gözüküyor.

Özellikle 5G vurgusu yapılan etkinlikte Qualcomm’un yeni nesil işlemcisi de 5G desteği ile öne çıkıyor. 5G için X50 ve 4G için X24 modemin yer aldığı işlemci sayesinde gerekli alt yapıda sağlandığı zaman 4 GBPS hızlara telefonlarımızdan ulaşabileceğiz.

2 kat daha güçlü yapay zeka ünitesi!

Bunun yanı sıra 4. nesil yapay zeka ünitesi ile çok daha iddialı olan Qualcomm; Samsung, Huawei ve Apple gibi güçlü rakiplerine meydan okuyor. Bu yeni ünite ile birlikte üretici geçen yılın yapay zeka performansını 3 kata kadar artacağını vaat ediyor.

Google’ın modellerinde gördüğümüz hesaplamalı fotoğrafçılık içinde Computer Vision (CV) adı verilen bir geliştirmeye sahip olan işlemci, arıtılmış gerçeklik içinde iyileştirmelere sahip.

3 boyutlu ekrandan parmak izi okuma!

Ekrandan parmak izi okuma konusunda da geliştirmelere sahip olan işlemci ile birlikte Qualcomm 3D Sonic Sensor dünyada bir ilk olarak lanse edildi. Bu yeni sensör ile birlikte parmağınızın 3 boyutlu bir görüntüsü oluşturulacak ve piyasada kullanılan sensörlerin aksine parmağınız ıslansa veya kirlense bile sensör görevini yerine getirebilecek.

2019 yılında birçok amiral gemi modelinde karşımıza çıkacak olan Qualcomm’un yeni üst seviye işlemcisi hakkındaki detaylar, etkinliğin ilerleyen günlerinde duyurulacak.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...