En iyi fantastik-romantik filmler

Share

İtiraf etmek gerekirse romantik-komedi filmleri seviyoruz! 3. sınıf espriler olmadığı ve aşık insanların şapşallıkları gözümüze oklar halinde fırlatılmadığı sürece romantik-komedi filmler tatlı birer arkadaş havasına bürünüveriyor. Biz de işin içine birazcık sihir kattık ve en iyi 5 romantik-fantastik filmi sıraladık.

5. Just Like Heaven

Tam anlamıyla işkolik bir doktor olan Elizabeth’in tek sosyal hayatı, hastalarıyla girdiği diyaloglardır. Talihsiz bir anda Elizabeth bir kaza geçirir. O artık doktor değil, komadaki bir hastadır. Bu sırada onun evine kiracı olarak yerleşen David, Elizabeth’i yaşama döndürebilecek tek kişi olduğundan habersizdir. Tabii evinde bir hayaletin olduğundan da. Evet işte tam da bu bölümde olaylar fazlasıyla ilginç bir hal almaya başlar. Ve de fantastik…
Filmin favori şarkısı: Katie Melua / Just Like Heaven

JUSTLİKE HEAVEN ile ilgili görsel sonucu

4. Ghost of Girlfriends Past

Charles Dickens’ın Bir Noel Şarkısı’nı sevenler için müthiş bir parodi tadındaki ‘Hayalet Sevgililerim’, adından da anlaşılacağı gibi size eski sevgililer, kırık kalpler, hayaletler ve komedi vaat ediyor. Tam anlamıyla kalpsiz biri olan Connor, bir gün geçmişinden gelen hayalet ile zaman yolculuğuna çıkar. Bu yolculukta onun için gözyaşı döken kadınlarla yüzleşen Connor, aslında bir kalpsiz olduğunu değil de kalbini birinde unuttuğunu fark eder. Gerçekler ve hayal(et)lerin birleştiği hikaye, izleyicilerine sihirin sadece bir kelimeden ibaret olmadığını gösteriyor.
Filmin favori şarkısı: Men Without Hats / Safety Dance

3. When in Rome

Bir kadının meşhur Aşk Çeşmesi (Fontana di Trevi) ile imtihanını izleyeceğiniz When in Rome, sihir olsa da olmasa da aşkın kapınızı çalabileceğini anlatıyor. Başarılı bir küratör olan Beth, aşka dair umutlarını kalbinin derinlere gömer. Dilek çeşmesinden topladığı paralarla sonsuz aşkı arayan insanları ‘kurtardığını’ zanneden Beth, bir süre sonra lanetlendiğini fark eder. Bu sihirli laneti bozmanın tek yolu paraları sahiplerine geri vermekten geçer. Bu sırada kalbini de kaptırdığını fark eden Beth, bu aşkın bir lanet mi yoksa gerçek mi olduğuna dair sınavı geçmek zorundadır.
Filmin favori şarkısı: Tina Parol / Hold On To Your Heart

WHEN İN ROME ile ilgili görsel sonucu

2. Midnight in Paris

Evlenmeye niyetlenen Gil ve Inez, küçük bir tatil için Paris’e giderler. Paris her zaman iyi fikir diyen Audrey Hepburn’ün bir bildiği varmış. Çünkü Paris sokaklarında bir geceyarıs, yazarlık tutkusu Gil’i müthiş bir zaman yolculuğuna sürükler. Efsane yazarlar ve sanatçılarla tanışarak nostaljik yıllara seyahat eden Gil, tüm hayatını değiştirecek bir maceraya adım atar. Zamanda yolculuk hiç bu denli sihirli olmamıştı…
Filmin favori şarkısı: Conal Fowkes / Let’s Do it

Midnight in Paris ile ilgili görsel sonucu

1. 13 Going on 30

‘Ne dilediğinize dikkat edin, gerçek olabilir’ sözü sanırım bu film için yazılmış… 13 yaşındaki Jenna, olduğu kişiden memnun değildir. Tek istediği 30 yaşında, güzel ve havalı bir kadına dönüşmektir. Jenna dilek tozununun büyüsüyle bir anda 30 yaşında mükemmel birine dönüşür. Dışarıdan bakıldığında kusursuz olan bu yaşamın hayalleriyle örtüşmediğini fark eden Jenna, geçmişe dönmek ister. Tek sorun ise bunu nasıl yapacağını bilmemesidir. ‘Nelerin iyi olduğunu hatırlamak’ isteyen Jenna, ‘iyi bir kalbin’ unutmamamız gereken en önemli şey olduğunu bizlere hatırlatıyor. ‘Keşke 30 Olsam’ sihirli bir şekilde kalbinizde bir yerlere dokunuyor.
Filmin favori şarkısı: The Go-Go’s / Head over Heels

13 Going on 30 ile ilgili görsel sonucu

Keyifli seyirler…

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...