Yaban mersinli bisküvi

Share

Afiyet olsun…

Malzemeler:
200 g tereyağı, oda ısısında
160 g pudra şekeri
1 paket vanilya
240 g un
50 g pirinç unu
40 g mısır nişastası
90 g kurutulmuş yaban mersini
1-1.5 yemek kaşığı süt

Kenarları için:
60 g beyaz çikolata
Rendelenmiş Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Tereyağı, pudra şekeri ve vanilyayı mutfak robotunda karıştırın. Elenmiş un, pirinç unu ve nişastayı ekleyerek ekmek kırıntısı gibi olana kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru bir kaba aktarıp toparlanıncaya kadar sütü ekleyin. Kuru yaban mersinini ilave edin. Hamuru 2 parçaya ayırın.

Unlanmış zeminde pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurup 6-7 cm çapında yuvarlayarak şekil verin. Her bir ruloyu yağlı kağıda sarıp 1 saat derin dondurucuda soğutun. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Hamurları 1‘er cm kalınlığında dilimleyin ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm aralıklarla dizin.

18-20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip soğuyan bisküvilerin kenarlarına sürün.

Kenarlarını Hindistan cevizine bulayarak yağlı kağıt üzerine dizin. Çikolata donuncaya kadar beklettikten sonra servis yapın.

Lezzet / Elele

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...