Beş kameralı Nokia 9 ertelendi

Share

HMD Global ile birlikte yepyeni bir kimliğe bürünen Nokia, bildiğiniz üzere yeni amiral gemisi ile kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz saatlerde yaşanılan gelişme ile birlikte 5 kameralı Nokia 9 PureView modelinin ertelendiği duyuruldu.

5 kameralı Nokia 9 PureView ertelendi! İşte detaylar

Geçtiğimiz günlerde Nokia 8.1 modelin tanıtan HMD Global, bir yandan da 5 kameralı amiral gemisi içinde çalışmalarına devam ediyor.

Söz konusu bu telefon ile ilgili Alman basınına konuşan HMD Global‘den Britta Gerbacht yapmış olduğu açıklama ile birlikte 2019’un ilk çeyreğinde amiral gemisi seviyesinde bir cihaz çıkaracaklarını müjdeledi.

5 kameralı Nokia 9 PureView

Britta Gerbacht istemeden de olsa vermiş olduğu röportaj sırasında birkaç defa Nokia 9 ismini de azından kaçırınca olanlar oldu. Bildiğiniz üzere Nokia’nın amiral gemisinin önümüzdeki haftalarda tanıtılacağı iddia ediliyordu.

Fakat yaşanılan gelişme ile birlikte 5 kameralı Nokia 9 PureView modelinin, kamera performanslarının istenilen seviyede olmaması yüzünden ertelendiği açıklandı. Böylece merakla beklenen amiral gemisi, CES 2019 veya MWC 2019 etkinliklerinin birinde tanıtılması bekleniyor.

5 kameralı Nokia 9 özellikleri neler sunacak?

5 kameralı Nokia 9 PureView

Leica lensleri ile Huawei akıllı telefonlardaki kameralarda yüksek başarı elde ederken Nokia ise PureView kameralarıyla ve Zeiss ortaklığıyla ciddi bir rakip olmaya hazırlanıyor.

Modelin 5.9 inç boyutlarında çentiksiz ekranda QHD çözünürlük sunacağını belirten sızıntı, aynı zamanda Snapdragon 855 işlemciden gücünü alacağı tahmin ediliyor. 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama birimine ev sahipliği yapacak olan Nokia 9, 4150 mAh bataryadan gücünü alacak.

Suya ve toza karşı dayanıklı olacak olan akıllı telefon Android 9.0 Pie ile kutudan çıkacak. 5 kameralı kurulum net bir şekilde görülürken çift tonlu LED flaş ve yakınlık sensörünün onlara eşlik etmesi bekleniyor. Kameraların görevleri hakkında ise net bir bilgi şu aşamada bulunmuyor. Son olarak ise önümüzdeki 2-3 ay sonra piyasaya sunulacak modelin, şimdiye kadarki en pahalı Nokia modeli olacağını da belirtelim.

Shiftdelete

Soner Asım

Soner, teknolojiye olan inancını bir yaşam tarzına dönüştürmüş durumda. Teknolojiyi sadece anlatmıyor, onu adeta yaşıyor. Stajyer olarak başladığı Serinletici kariyerini, teknoloji editörü olarak tam gaz sürdürüyor...

You may also like...