F1: Mercedes, 2019 motor planında aksaklık yaşadığını iddia etti

Share

Mercedes’ten Toto Wolff, 2019 yılı için hazırladıkları motor konseptinden istedikleri verimi alamadıklarını ve bazı aksaklıklar yaşadıklarını söyledi.

Alman otomobil üreticisi gelecek yıl arka arkaya altıncı şampiyonluğunu kazanabilmek içni piste çıkacak ama hem Ferrari hem de Red Bull takıma ciddi şekilde baskı yapıyor.

Diğer üreticilerin beklenden daha büyük adımlar attığına dair bazı spekülasyonlar duyduklarını söyleyen Wolff, Mercedes’in yakın zamanda kış dönemi için kendisine iddiaları hedefler koyduğunu söyledi.

Bununla birlikte Wolff, yeni güç ünitesi konseptinden gelmesini umdukları kazancı elde edemediklerini söyledi.

Hewlett Packard Enterprise’nin etkinliğinde konuşan Wolff, “Kurallar değişti, normalde downforce azalmalı ancak padoktan duyduğumuz kadarıyla insanlar büyük oranda bunu telafi etmenin yolunu bulmuş durumda.”

“İnsanlar downforce bulmak ve sürtünmeyi azaltmak için devasa bir gelişim yarışına girmiş durumda. Elbette güç ünitesinde daha fazla güç bulmak zorundayız

“Konuştuğumuz esnada bile bu gelişim mücadelesi devam ediyor.”

“Daha fazla downforce bulma, sürüklenmeyi azaltma ve tabii ki motor önemli parçalardan birisi, motora daha fazla beygir gücü eklemek gerekiyor.

“Kısacası kendimize son derece iddialı hedefler koyuyoruz. Altı hafta önce hedeflerimizi yükselttik çünkü bazılarının iyi bir iş yaptığına dair çeşitli söylentiler duyduk.” dedi.

“Rüzgar tünelinde bazı iyi haftalar geçirdik. Fakat doğrusu motor tarafında biraz aksaklık yaşadık çünkü yeni konseptin biraz daha fazlasını sağlayacağına inanıyorduk. Yine de bu çocuklar, tıpkı bizim gibi çok çok istekli ve hırslılar. Bu yüzden iyimserim.”

“Yine de asla bilemezsiniz. Melbourne’deki ilk sıralama turları başladığı zaman herkes elindeki kartları açmaya başlayacak.”

Motorsport

Öktem Ersoy

Her gün, Star Wars yaşam türlerini bir gün tüm evrende görme ütopyasıyla uyanan Öktem tam bir teknoloji aşığı. iOS, Android gibi taraf tutmalardan uzak kalarak 1 ve 0'lardan oluşan dünyanın tamamını kollarını açarak kucaklayan Öktem Ersoy, Serinletici'de F1 ve teknoloji editörlüğü yapıyor.

You may also like...