iPhone XR kamerası DxOMark’tan 101 puan aldı

Share

Apple’ın yeni iPhone XS, iPhone XS Max ve iPhone XR modellerini tanıtmasının üzerinden tam olarak üç ay geçti. İnceleme videosu ile detaylarını sizlere aktardığımız iPhone XR‘ın tek kamerası ile DxOMark‘tan aldığı skor açıklandı.

iPhone XR DxOMark puanı açıklandı!

iPhone XS ve iPhone XS Max modellerine göre daha uygun bir fiyat etiketiyle satışa sunulan tek arka kameralı iPhone XR‘ın DxOMark puanı açıklandı. XS modellerine kıyasla teknik bakımdan bir tık alt donanım ile karşımıza çıkan iPhone XR, açıklanan rakamlara göre piyasaya 2018 yılının en çok satan iPhone modeli olarak gösteriliyor.

Yeni iPhone modellerine geçiş yapmak isteyen birçok kullanıcının tercihi olan XR tek arka kamerası ile sergilemiş olduğu performans ile de tabiri caizse görenleri kendine hayran bıraktırıyor.

Teknolojik cihazların kameralarını detaylı inceleyerek değerlendiren DxOMark tarafınca açıklanan rakamlara göre Apple’ın yeni amiral gemisi 12 MP’lik arka kamerası ile 101 puan almayı başardı.

iPhone XR DxOMark puanı

DxOMark’ın paylaşmış olduğu verilere şöyle bir göz attığımızda ise XR’ın video puanın 96 olarak açıklandığını görmekteyiz. Fotoğraf tarafında ise toplamda 103 puan almayı başaran XR, en iyi kameraya sahip olan akıllı telefon listesinde 5. sırada yer almayı başardı.

iPhone XR Kamera özellikleri neler sunuyor?

iPhone Xs ailesindeki ana kameranın kullanıldığı iPhone Xr, çift değil tek kamerayla geliyor. İkinci kameranın olmaması, portrede derinlik algılamanın yazılım tarafından yapılması ve 2x optik yakınlaştırmanın olmaması gibi farklılıklar sunsa da, normal günlük hayatta çekilen fotoğraflarda iPhone Xr, oldukça iyi işler çıkarmayı başarıyor.

12 Megapiksel çözünürlüğündeki f/1.8 diyafram değerine sahip 26mm geniş açılı ana kamera, 1/2.55 inçlik sensörle geliyor. 4K 60 FPS video kaydı, Optik imaj sabitleme ve Stereo ses kaydı gibi özellikleri de sunan Xr, harici mikrofon desteğine de sahip.

Şimdilik sadece insan portre fotoğrafları çekebildiğiniz Xr, hem önde hem arkada portre fotoğraflar çekebiliyor.Ön kameraya baktığımızda ise yine iPhone Xs ailesinden tanıdığımız 7 megapiksel çözünürlüğünde f/2.2 diyafram değerine sahip 32 mm açılı kamera kullanılıyor. Bu kamera 1080p 60 FPS video kaydı yapabiliyor.

Shiftdelete

Emre Kalkan

Serinletici idari işler yöneticisi ve teknoloji editörü Emre, mobil cihazlara ve donanımlara oldukça ilgili ve konsol oyunları olmadan yaşayamayacağına inananlardan. Türkiye'de VR'ın da öncülerinden olan Emre, bilgisayar programcılığı mezunu.

You may also like...