2019’da mercanlar içinde yaşayacağız!

Share

Her yıl için bir renk seçen Pantone, 2018 için “Ultra Violet” rengini seçerek etrafımızı morlar ile kaplamıştı. 2019 için yumuşak ama göz alıcı bir mercan tonu seçen Pantone, bu renge “Living Coral” adını verdi.

Doğanın renklerinden ilham alan Pantone, senenin rengini, “turuncunun, altın ışıltılı canlı tonu,” olarak açıkladı.

Geçtiğimiz sene gittikçe önemini artıran çevre duyarlılığı, Pantone’un renk seçimini destekledi. “Enerjimizi doğadan alıyoruz,” diyen Pantone, “Mercan, deniz altına yaşam ve barınak kaynağı oldu gibi, göz alıcı mercanlar bizi sıcaklığı ile kavrayıp, değişen dünyamızda bizi rahatlığı ve canlılığı ile besliyor” diye ekledi.

pantone living coral ile ilgili görsel sonucu

Ünlü renk şirketinin seçtiği mercan rengi bize küresel ısınmadan etkilenen Büyük Bariyer Resifini hatırlattı. Rengini kaybeden ve zarar gören mercanlar, 2016’nın dokuz ay süren okyanus sıcaklığından etkilenmişti. “Çevre zararlarını konu alan bir ciddilik olsa da bu renk oldukça canlı ve yaşam dolu,” diyen Pantone Yönetici Müdürü Leatrice Eiseman, “Mercan güzelliğin rengi ve insanları etkileyebilen bir ton. Gün batımını düşünün. Güzel tropik yerlerin resmini çağrıştırıyor, tatilde olmayı seveceğiniz bir yer,” diyerek 2019’un rengini anlattı.

Elle

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...