Netflix, 2018 izlenme rakamlarını açıkladı

Share

2018’in sonuna yaklaşmamız ile birlikte yıl sonu listeleri ve verileri de paylaşılmaya başladı. 2018 verilerini paylaşan şirketlere son olarak Netflix de katıldı. Online içerik devi tarafından paylaşılan veriler, 2018’de en hızlı izlenen dizileri ve en çok tekrar izlenen içerikleri ortaya çıkardı.

Netflix tarafından paylaşılan veriler kullanıcıların en çok romantik komedi filmlerini tekrar izlediğini ortaya çıkardı. Kissing Booth ve To All the Boys I’ve Loved Before filmlerini izleyen Netflix abonelerinin yarısından fazlası bu filmleri en az iki kez izledi. Tekrar izlemem konusunda başı çeken üçüncü film ise Roxanne Roxanne oldu.

Filmlerde tekrar izlenen filmlere odaklanan Netflix, dizilerde ise en kısa sürede bitirilen içerikleri açıkladı. Netflix ile birlikte hayatımıza giren bölümleri üst üste izleme (bir diğer adıyla “binge” izleme) konusunda başı çeken Netflix dizileri şu şekilde sıralandı:

On My Block
Making a Murderer
13 Reasons Why
Last Chance U: Indy
Bodyguard
Fastest Car
The Haunting of Hill House
Anne with an E
Insatiable
Orange Is the New Black

Netflix tarafından paylaşılan bir diğer liste de 2018 yılında Instagram’da yıldızı parlayan oyuncular ile ilgiliydi. Netflix orijinal içeriklerinde boy gösterdikten sonra Instagram’daki takipçi sayısı en çok artan 10 oyuncu şu şekilde sıralandı:

The Fab Five (Queer Eye)
Lana Condor (To All the Boys I’ve Loved Before)
Joel Courtney (The Kissing Booth)
Miguel Herrán (Elite / La Casa de Papel)
Jaime Lorente Lopez (Elite / La Casa de Papel)
Maria Pedraza (Elite / La Casa de Papel)
Noah Centineo (To All the Boys I’ve Loved Before)
Joey King (The Kissing Booth)
Hannah Gadsby (Nanette)
Kiernan Shipka (Chilling Adventures of Sabrina)

Netflix, 2018'in izlenme rakamlarını açıkladı

DH

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...