Dudak çatlamasına doğal çözüm

Share

Dudak çatlamaları, hem yaz hem de kış aylarında farklı sebeplerden dolayı çatlayabilir. Buna karşı bakım yapmak da bizim elimizde…

Dudak çatlaması neden olur?
Dudaklardaki kuruluk ve sonrasında oluşan çatlama; hem yaz hem de kış aylarında farklı sebeplere bağlı olarak görülebilir. Aynı zamanda vitamin eksikliğine bağlı dudak çatlaması ise %80 gibi bir oranda görülür. Dudak çatlamasının ilk etapta akla gelmeyen ancak önemli bir nedeni ise, vücutta eksik olan vitaminlerdir. İnsan vücudunda büyük görevler üstlenen A, B2 ve B3 vitaminlerinin eksiklikleri dudak çatlamasının nedeni olabilir. Aynı zamanda dudak çatlaması bazı kan hastalıklarının da habercisi olabilmektedir.

Dudaklarınızı tükürükle ıslatmayın
İlginç bir uyarı olabilir, ancak dudakların yara olmasının en büyük nedenlerinden biri budur. Dudakların sürekli olarak tükürükle ıslatılması daha hızlı kurumasına ve tekrar tekrar kurumasına, çatlamasına ve yara oluşmasına neden olur. Özellikle yaz aylarında güneşten kuruyan dudaklar ıslatıldığı takdirde daha acı veren kuruma ve yanmalara sebep olabilir. Bu nedenle kuruyan dudaklarınızı tükürük yerine nemlendiriciyle nemlendirmeniz gerekir.

Bol su içmeye özen gösterin
Vücudun susuz kalması, dudak çatlamasının arkasındaki en önemli sebeptir. Vücut sistemlerinin normal bir şekilde çalışması için yeteri kadar su içmeniz çok önemli olduğu gibi cilt kuruluğunun da en büyük nedeni susuz kalmaktır.

Aleo vera ile dudak nemlendirme
Aleo vera bitkisiyle bu işlemi kolaylıkla yapabilirsiniz. Aleo vera yaprağını ortadan ikiye kesin ve içinden çıkardığınız jeli gece yatmadan önce dudaklarınıza sürün.

Toz şekerle dudak peelingi
1 tatlı kaşığı toz şeker, yarım tatlı kaşığı bal ve yarım tatlı kaşığı zeytin yağını iyice karıştırarak, dudaklarınıza fazla bastırmadan nazikçe masaj yapın. 3-5 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.

Cosmopolitan

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...