Çikolatalı rulo pasta

Share

Afiyet olsun…

Malzemeler:

Keki için:
5 yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı kakao
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Çikolata kreması için
100 ml krema
150 g beyaz çikolata

Üzeri için:
Kakao

Hazırlanışı:

Kremayı hazırlamak için krema ve çikolatayı bir sos tenceresine alın. Çikolata tamamen eriyene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir mikser ile çırpın. Ilınan kremayı buzdolabına alıp soğutun. Yumurtalar ve toz şekeri geniş bir karıştırma kabına alarak şeker tamamen eriyene kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip tekrar çırpın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Keki yağlı kağıt üzerine bir spatula yardımıyla yayın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra temiz bir mutfak bezinin üzerine alın. Bezle rulo şeklinde sarın. Soğuduktan sonra keki açıp üzerine soğuyan kremayı yayın. Tekrar rulo şeklinde sarıp 1-2 saat dinlendirin. Üzerine kakao serpin.

Dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun!

Elele/Lezzet

Neval Erbak

Kocaeli Üniversitesi Radyo, TV ve Sinema bölümü mezunu olan Neval, İletişim Fakültesi radyosunda yayınlanan ‘Dört Köşe’ adlı programıyla, Aydın Doğan Vakfı 23. Genç İletişimciler Yarışması İşitsel Dal/Müzik Programı kategorisinde 1.'lik ödülü kazandı. Neval, Serinletici'de kültür-sanat, yaşam-eğlence üzerine yazılar yazıyor.

You may also like...