Formula E’ye dair…

Share

Formula 1 sezonunun tamamlandığı şu günlerde yarışseverler kendilerini bir miktar boşlukta hissetmiyor değil. FIA ise adeta Formula 1 sezonunun tamamlanmasını bir köşede sinerek bekler gibi elektrikli araçların yarıştığı Formula E 18/19 sezonunu bu hafta itibariyle başlattı.

Bundan önceki dört sezonun ardından daha ilgi çekici bir forma bürünen ve hızlanan Formula E araçları kuşkusuz 18/19 sezonunu yeni bir başlangıç için hazır hale getiriyor.

Görünüm ve hızla beraber, Jean-Eric Vergne, Sebastien Buemi, Felipe Massa, Lucas di Grassi gibi Formula 1’den gelen isimler, seriyi motor sporları taraftarları açısından ilgi çekici ve tanıdık kılıyor.

Yayınlara ulaşma anlamında ise Formula E’nin muhteşem bir avantajı var; Youtube. Türkiye’den Eurosport üzerinden izlenebilen yarışlar canlı olarak Formula E’nin YouTube sayfasından da yayınlanıyor. Elbette yarışı kaçırmanız veya yeniden izlemeniz anlamında bu canlı yayınlar Formula E YouTube sayfasından sürekli erişilebilir halde bekliyor.

Fanboost ve attack mode gibi elektrikli seriye özgü yeni kavramlarla Formula E, F1’in kış arasını atlatmanızda eminiz ki yardımcı olacak. 18/19 sezonu için Suudi Arabistan’da başlayan cadde pisti formundaki ePix’ler Fas, Şili ve Meksika ile devam edip 14 Temmuz 2019’a kadar toplamda 13 etaptan oluşacak şampiyonayı tamamlayacak.

Gelecekte Formula 1’in de elektrikli bir seriye evrilmesi hiç küçümsenmeyecek bir ihtimalken bu geleceğe şimdiden Formula E ile tanıklık edebilirsiniz.

Tolga Erbak

Kırklareli’de doğan Tolga Erbak, ilk ve orta öğretimini aynı şehrin Lüleburgaz ilçesinde tamamladı. Eğitim yaşamına İstanbul Kültür Üniversitesi’nde işletme okuyarak devam eden Tolga, üniversite yaşamının ardından İngiltere’de dil eğitimini tamamladı. Bu süre zarfında online dergi EDergim’in genel yayın yönetmenliği, yabancı film/diziler için altyazı çevirileri ve çeşitli dergi & sitelere Formula 1 haber çevirileri yapıp köşe yazıları yazan Tolga, aynı zamanda Türkiye’de önemli yer tutan sözlük sitelerinden Limon Sözlük’ün de kurucusu. Tolga Erbak’ın 2010 yılında başladığı ilk romanı Gidecek Var, yaklaşık 1,5 yılda tamamlandı ve 2012′nin Aralık ayında, Cinius Yayınları’ndan çıktı. 2015 yılında Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi (MBA) bölümünde yüksek lisansını tamamlayan Tolga, yine 2015’te, internet kullanıcılarının değişen beklentileri çerçevesinde Limon Sözlük’ü yeniden konumlandırarak aktüel haber-eğlence sitesi Serinletici'nin kurulmasına öncülük etti ve halen Serinletici genel yayın yönetmenliği konumunda yer alıyor.

You may also like...